Activiteit

Het Grote Straatberaad van Rotterdam

zondag 18 oktober 2020   |   13:00 - 15:30 uur   |  

Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee? Tijd voor een ongewone vergadering voor gewone mensen. Tijdens Het Grote Straatberaad van Rotterdam en omstreken ga je samen met mensen uit jouw straat, camping, sportclub of vriendengroep stemmen, spelen, twijfelen, touwtrekken, verhalen delen en in gesprek. Dit interactieve programma is voor iedereen, of je nu veel weet over het klimaatvraagstuk of weinig. Het is voor jong en oud bent, voor doeners en voor denkers! Samen maken jullie je eigen straatverklaring. En dat helemaal corona-proof! Voor vijf straten in de stad zijn er zelfs live optredens van artiesten en inspirende hulplijnen. Verschillende straten gaan tegelijkertijd in beraad.
Aan het eind van de middag ligt er van iedere straat een straatverklaring: hoe willen jullie samenleven in een veranderende toekomst? En we nemen al die verklaringen uit Nederland mee in de allereerste bottom-up Klimaatverklaring van Nederland: The Future We Want.

Het Grote Straatberaad is een project van theatermaker Karlijn Benthem, een volksvergadering over hoe we onze toekomst vorm willen geven. Het is een spannend spel waarbij je gedurende twee uur met buurtgenoten opdrachten uitvoert, overlegt, discussieert en vragen beantwoordt. Er is muziek, er zijn video's en online hulplijnen. Je bouwt zo samen aan een Straatverklaring.

Hoe kun je meedoen met jouw straat?
Wil je samen met een aantal mensen uit jouw straat een bijzondere maar vooral ook gezellige middag beleven? Superleuk! Want wij zijn op zoek naar STRAATCOACHES voor één dag! Geef je snel op via het inschrijfformulier. Dat kan als je een straatcoach, een straatomroeper en 10 straatgenoten hebt die mee willen doen.
Voor 5 straten is er een extra programma met live-muziek! Dus wees er snel bij en vertel ons waarom jouw straat mee doet.

Wat heb je nodig?
Voordat het straatberaad begint ontvang je van ons de Grote Straatberaad kist. Daarin zit alles om mee te kunnen doen aan het straatberaad: materialen en instructies. De straatcoaches krijgen van te voren via een digitale meeting extra instructies ter voorbereiding van het programma.

Wat gaan we doen met jullie verklaring?
Alle Straatverklaringen die in het najaar van 2020 door heel Nederland worden gemaakt, en alle ideeën, gedachten en uitkomsten die we tijdens Warming Up verzamelen, komen samen in de eerste échte klimaatverklaring van Nederland, namelijk die van de Nederlanders zelf. Op 6 november bieden we deze klimaatverklaring aan aan onze regering.

Format: Theatermaker Karlijn Benthem (Gebied B) i.s.m. Luuk Schipperheyn & Ruiter Jansen (Studio Ruiter Jansen) en filmproductiebedrijf New Amsterdam Film Company.
Ism Theater Rotterdam

datum zo 18 oktober 2020