Activiteit

ONLINE vanuit Grote Zaal paradiso: boekpresentatie & debat | het is aan ons

zondag 1 november 2020   |   15:00 - 16:30 uur   |   Online

Link livestream

Let op:
-in februari komt er een groot live-event. Als jij ticket voor 20 okt j.l. gekocht hebt blijven die geldig. We houden jullie op de hoogte over een nieuwe datum.

-nu komt er dus een event dat je vanuit huis kunt kijken!

Merlijn Twaalfhoven in gesprek met Klaas van Egmond, Carolien Gehrels, Adelheid Roosen en Farid Tabarki.
Gespreksleider: Marcella van der Kruk

De klimaatcatastrofe is zo groot en ongrijpbaar dat conventionele maatregelen tekort lijken te schieten. We moeten werkelijk anders gaan kijken, voelen en handelen, en daarvoor hebben we een kunstenaarsmindset nodig, zo stelt Merlijn Twaalfhoven in zijn boek: Het is aan ons. 

Dat de vaardigheden van de kunstenaar een grote rol kunnen spelen in een tijd van onzekerheid en verandering, leerde hij tijdens muziekprojecten in Jeruzalem, Cyprus en Syrië waar hij zag wat de kracht is van kunst op plekken van schaarste en nood. Hij merkte dat niet zozeer het benadrukken van het probleem helpt om een perspectief te zien, maar de inzet van schoonheid, spel en verbeeldingskracht. Dat zijn zaken die we niet aan kunstenaars moeten overlaten. Hoe kunnen veel meer mensen de kunstenaar in zichzelf wakker maken en hun idealisme omzetten in praktische daden?

Merlijn gaat in gesprek met aansprekende veranderaars die elk op eigen wijze hun creativiteit en verbeeldingskracht inzetten om de grote uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

Link naar livestream

kosten gratis
datum za 31 oktober 2020
locatie Online

1 reactie

Albert van der Schoot

Ha Merlijn, Kom op met dat boek! Ik kan niet wachten!
17-sep-2020 17:04

Merlijn Twaalfhoven

YES, lees hier alvast iets: https://merlijntwaalfhoven.com/hetisaanons/
9-okt-2020 17:29
Wil je ook reageren? Meld je dan aan