Activiteit

Alle tijd van de wereld

zondag 20 december 2020 , 13:00 - 16:00 uur

Een bijzondere ontmoeting tussen filosofe Joke Hermsen, componist Merlijn Twaalfhoven en kunstenaar Bruno van den Elshout.

Drie uur lang ontmoeten Joke, Merlijn en Bruno elkaar in een sfeer van rust, ruimte en onverdeelde aandacht. Zonder programma of vooropgezette inhoud en daardoor met maximale gelegenheid om te laten ontstaan wat wil ontstaan. We voorzien een ritmisch-melodieuze afwisseling van gesprek, stilte en muziek. En een gedenkwaardig samenzijn voor wie het mee komt maken.

Meebeleven

Je kunt onze ontmoeting online meebeluisteren, als een radio-uitzending. Als je je daarvoor aanmeldt, sturen we je een paar dagen voor onze ontmoeting een link waarop je kunt klikken om onze ontmoeting live of op een later moment te beluisteren.

Registreer HIER

 

Over 

Schrijver en filosoof Joke Hermsen wijdde een groot deel van haar omvangrijke oeuvre aan wat het behelst om in deze tijd mens te zijn. In haar werk onderzoekt Joke de westerse, materialistische en patriarchale manier van denken, en reikt ze alternatieve ziens- en denkwijzen aan. Recent publiceerde zij het boek Ogenblik en Eeuwigheid waarin zij haar licht schijnt op het belang van kunst in onze huidige samenleving.

Merlijn Twaalfhoven is componist en oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals, veranderaars en bruggenbouwers. Met toonaangevende muziekprojecten en performances in binnen- en buitenland zet hij zich in voor het oplossen van kleine en grote wereldproblemen. Recent verscheen zijn boek Het is aan ons! waarin Merlijn de lezer uitdaagt de kunstenaar in zichzelf wakker te schudden.

Kunstenaar Bruno van den Elshout nodigt met zijn werk uit tot ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. Hij doet dit vanuit de wens om nieuwe vormen van samenwerken en -leven te onderzoeken, en te beoefenen. In 2021 verschijnt zijn nieuwe kunstwerk-in-boekvorm Whatever the Weather. Ooit wil hij het televisieprogramma Zomergasten presenteren.

In de sfeervolle benedenetage van een historisch pand in het oude centrum van Haarlem verwelkomen Edith & Reyer Ploeg muziekgezelschappen, en organiseren zij uiteenlopende bijeenkomsten en tentoonstellingen. Meer info over Jansstraat 33 lees je op www.jansstraat33.nl.

Locatie
Online
Illustration
 
Deel dit: