Activiteit

De Naaikrans #2: Handwerken in tijden van crisis | Online

woensdag 24 februari 2021   |   19:30 uur   |   Online

De Naaikrans, georganiseerd door de Feministische Handwerk Partij (Emmeline de Mooij en Turnado Margreet Sweerts) i.s.m. Atria, is een studiebijeenkomst, een spa-ervaring en een naaikransje ineen. In deze eerste aflevering van de vijfdelige serie herstellen we de verbinding met de vergeten geschiedenissen van onze voormoeders. Al lezend, sprekend en reparerend wordt de rol van vrouwen in de textielproductie verkend.

Hoe kan het repareren van kleding een antwoord zijn op een economie gebaseerd op groei, uitputting en uitbuiting? Hoe onderhoud je een zorgzame relatie met je materiële omgeving?

In De Naaikrans #2 wordt handwerken belicht als politieke daad van zorg en herstel, met een focus op het huidige modesysteem. Tegelijkertijd leer en oefen je een reparatietechniek.

Sprekers zijn journalist Emy Demkes (talk), creative reconnector, klimaatactivist en mender Lucie Chaptal en modejournalist, programmamaker en activist Aynouk Tan (panel). Lucie Chaptal demonstreert een handwerktechniek. Perfomance-kunstenaar, handlezer en vervaardiger van vliegende tapijten Janneke Raaphorst verzorgt een reparatie-meditatie. Een bijzondere rol is weggelegd voor een tekst. In deze aflevering is dat de tekst Rethinking Repair van Steven J. Jackson, waarin het begrip ‘broken world thinking’ wordt geïntroduceerd. Moderator van de avond is Stephanie Afrifa.

Alle genders zijn welkom!

lees hier meer en bestel je ticket! 

Datum wo 24 februari 2021
Locatie
Online
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk