Activiteit

Webinar: Een kijkdoorbraak voor de Aarde

donderdag 22 april 2021 , 19:20 - 21:00 uur

Webinar: “Een kijkdoorbraak voor de Aarde”

Henry Mentink presenteert in deze webinar een nieuwe kijk op de economie en samenleving. Over de Aarde en de kunst van het kijken. Hoe we samenleven? Hoe we de economie organiseren?
Een nieuwe “Waardevenster” zal het licht doen zien. Het is een opzet waarin geld, natuurwaarden, de mens en de liefde en nog meer, samen één zijn.

Wat zijn de hoofdelementen van dit één zijn?

De Balans en de Verlies & Winst rekening vormen de basis van elk bedrijf. Het houdt ook de focus op geld, hoe mooi je duurzaamheid doelstellingen ook zijn.  We presenteren het Waardevenster als vervanging daarvan.

Basisinkomen heeft positieve effecten voor burgers. Economisch gezien stimuleert het echter ook de aandeelhouders en beurswaarde van een bedrijf en maak het verschil arm/rijk alleen maar groter. Hoe is dat op te lossen?

De World Wide Web, beter bekend als www, geeft bedrijven controle over jouw gegevens (privacy). Hoe kun je binnen een nieuwe web-omgeving soeverein zijn als persoon? We leggen uit hoe dat werkt en waar er al aan gewerkt wordt.

Het eigendom van land en vastgoed en het kunnen verhandelen ervan maakt dat je alleen maar toegang krijgt hiertoe als je geld hebt. Het Veerhuis als case laat zien hoe we het anders kunnen inrichten en de aandacht kunt richten op kwaliteit van leven voor jezelf en de Aarde.

Hoe is de schuldenlast van een gezin (2 miljoen gezinnen in NL worstelen hiermee) anders op te lossen? We presenteren een opzet die ook nog wel een voorbeeld voor bedrijven en landen zou kunnen zijn.

Zaken doen in liefde en vertrouwen met de in populariteit groeiende concepten van de UNO-box + Bronplan en het DeelGenootschap.
Al met al een kijkdoorbraak op meerdere aspecten. Niet alleen theorie. Veel praktische voorbeelden van hoe het anders kan.

Doe mee en meld je aan via deze link.
De webinar is een samenwerking van het Veerhuis en het Global Ecovillage Netwerk NL.

Locatie
online
Kosten toelichting
€ 5 voor leden, € 7,50 voor niet-leden van GEN-NL of NEXT-GEN
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: