Activiteit

Zangwandeling voor dirigenten

maandag 14 juni 2021   |   11:00 - 15:00 uur   |   Stay Okay Rhijnauwen

Hoe kijken we naar onze toekomst als koordirigenten? Koren en hun dirigenten worden zwaar beproefd de afgelopen anderhalf jaar. Sommigen koren bewandelen nu andere (bijv. digitale) wegen, maar de meeste koren staan volledig in de pauzestand. 

Wij, koordirigenten, leerden en leren om te gaan met beperkingen die we nooit hadden voorzien. We ontwikkelen met verve nieuwe vormen van samen muziek maken en pogen telkens opnieuw te incasseren wat niet door kon gaan. 

Maar hoe gaat het met ons? Kunnen we weer verder? Wat heeft ons koor nodig? Hoe herstellen we zelf van deze periode van beperking en misschien ook verlies? Wat is er van ons nodig na corona? Wat hebben we zelf nodig? Hoe herstellen we van deze tijd en kunnen we zijn in onze creatieve kracht? En hoe kunnen we elkaar daarbij inspireren en steunen? 

Vanuit een sessie van het Turnlab Vocaal Leiderschap over buiten zingen ontstond de wens om verdere uitwisseling tussen dirigenten voort te zetten tijdens een zangwandeling. Imre Ploeg (koordirigent en componist), Annemiek van der Niet (koordirigent en wandelcoach) en Antje de Wit (koordirigent en Lichtenberger zangpedagoog) bieden een afwisselend programma aan met wandelen, klankoefeningen, samen zingen en momenten van stilte en sparren, in verbondenheid met het prachtige park Rhijnauwen (bij Utrecht). 

De zangwandeling is bedoeld om als koordirigenten gezamenlijk weer energie en inspiratie op te doen voor de tijd die voor ons ligt met onze koren en muziek. Bovendien kun je ook ideeën op doen voor buiten zingen met je koor.

We verzamelen bij de poort van Stay Okay Hostel Utrecht-Bunnik en brengen de dag door op Landgoed Rhijnauwen. 
Verzamelen doen we vanaf 10.30 uur (onder genot van een kopje koffie), om 11.00 beginnen we met wandelen. Om 15.00 eindigen we op dezelfde plek.

Zangwandeling voor dirigenten
Maandag 14 juni, 11.00 – 15.00 uur
Locatie: Landgoed Rhijnauwen, nabij Utrecht
We verzamelen bij de poort van de Stay Okay

Inschrijven is verplicht.
SCHRIJF JE HIER IN

Kosten
Gratis
Datum ma 14 juni 2021
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
bjwes@xs4all.nl