Activiteit
Activiteit

Workshop: Kunstkracht voor kansengelijkheid

woensdag 8 september 2021 , 13:30 - 16:30 uur

Workshop: Kunstkracht voor kansengelijkheid 

Tegen de achtergrond van een kunstprogramma van Festival 2030 gaan we met kunstenaars, cultuurprofessionals, wetenschappers en activisten op onderzoek naar de rol van kunstkracht. Samen met de Turn Club en What Art Can Do organiseren we vier workshops en een expertsessie. In deze tweede workshop onderzoeken we wat kunst kan doen voor kansengelijkheid (sdg 10). Dit doen we samen met een kleine groep cultuurprofessionals, wetenschappers en activisten.

Programma
13:30 Welkom en introductie door Jasper Visser, directeur Stichting 2030.

13:45 Vertrek per boot naar Art House Holland voor een bezoek en deelname aan het House of Misconceptions, een kunstproject van Liquid Society over in- en uitsluiting. (Let op: we vertrekken op tijd!)

14:45 Introductie op het thema door Prof.mr.dr. Maartje van der Woude, Hoogleraar Rechtssociologie verbonden aan het Van Vollenhoven Instituut en mede initiatiefnemer van het House of Misconceptions.

15:15 Workshop over de rol van kunstkracht in het vormgeven van een inclusieve samenleving.

16:15 Conclusie en samenvatting, boottocht terug naar het beginpunt.

16:30 Einde bijeenkomst. Deelnemers kunnen meedoen met andere activiteiten die onderdeel zijn van Festival 2030.

Praktisch
Verzamelen bij de Zijlpoort, Haven 100A voor vertrek per boot
Art House Holland zit op de Zijldijk 36 in Leiderdorp
Na afloop brengen we je per boot terug naar de Zijlpoort in Leiden
Experttrack What Art Can Do
Doel van deze ontmoetingen is te komen tot overtuigende argumenten over wat kunst kan doen voor een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld, wat niet, en hoe.

Soms – zoals bij hersteltrajecten in de gezondheidszorg – is wetenschappelijk al aangetoond hoe efficiënt het inzetten van kunst kan zijn. Het leidt tot snellere genezing en een grotere welzijnsbeleving. Maar welke rol speelt kunst binnen kansengelijkheid? En wat kunnen kunstenaars en cultuurprofessionals doen aan de klimaatcrisis?

De ontmoetingen zijn gericht op cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren. Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).

Voor meer informatie, neem contact op met cathy@truebluechc.com

Kosten toelichting
Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).
Locatie
Verzamelen bij de Zijlpoort, Haven 100A voor vertrek per boot
Art House Holland zit op de Zijldijk 36 in Leiderdorp
Na afloop brengen we je per boot terug naar de Zijlpoort in Leiden
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
omschrijving doelgroep Cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren.
E-mailadres
cathy@truebluechc.com
Illustration