Activiteit

Workshop: Kunstkracht voor klimaatactie

woensdag 15 september 2021   |   13:30 - 16:30 uur   |  

Workshop: Kunstkracht voor klimaatactie 

Tegen de achtergrond van een kunstprogramma van Festival 2030 gaan we met kunstenaars, cultuurprofessionals, wetenschappers en activisten op onderzoek naar de rol van kunstkracht. Samen met de Turn Club en What Art Can Do organiseren we vier workshops en een expertsessie. In deze vierde workshop onderzoeken we wat kunst kan doen voor klimaatactie (sdg 13). Dit doen we samen met een kleine groep cultuurprofessionals, wetenschappers en activisten.

Programma
13:30 Welkom en introductie door Jasper Visser, directeur Stichting 2030

13:45 Bezoek en deelname aan De Klimaatmakers, een kunstproject van Het Klimaatmuseum over lokale klimaatoplossingen

14:45 Introductie op het thema door Bram van Liere, Campaigner klimaatrechtvaardigheid bij Milieudefensie

15:15 Workshop over de rol van kunstkracht in het vormgeven van klimaatactie

16:15 Conclusie en samenvatting

16:30 Einde bijeenkomst. Deelnemers kunnen meedoen met andere activiteiten die onderdeel zijn van Festival 2030

Experttrack What Art Can Do
Doel van deze ontmoetingen is te komen tot overtuigende argumenten over wat kunst kan doen voor een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld, wat niet, en hoe.

Soms – zoals bij hersteltrajecten in de gezondheidszorg – is wetenschappelijk al aangetoond hoe efficiënt het inzetten van kunst kan zijn. Het leidt tot snellere genezing en een grotere welzijnsbeleving. Maar welke rol speelt kunst binnen kansengelijkheid? En wat kunnen kunstenaars en cultuurprofessionals doen aan de klimaatcrisis?

De ontmoetingen zijn gericht op cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren. Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).

Voor meer informatie, neem contact op met cathy@truebluechc.com.

Kosten toelichting
Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
omschrijving doelgroep Cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren.
E-mailadres
cathy@truebluechc.com