Activiteit

Trees for the Future - werkdag

zaterdag 22 januari 2022 , 10:00 uur
Illustration

Trees for the Future - werkdag 

We geloven dat bomen een kunstenaarsmindset hebben. Vandaar dat Turnado’s opvallend vaak met bomen aan de slag zijn.

Op zaterdag 22 januari tussen 10 en 12 (in 2 tallen en met aansluitend warme soep) organiseert Trees for the future een werkdag op de Bomenhub (onderdeel van de moestuin van Landgoed Zonheuvel, Doorn). Sinds de start van de bomenhub begin november zijn er meer dan 6.000 (!) boompjes bezorgd. Die moeten of goed ingekuild worden, of herplant of uitgedeeld aan andere landgoedeigenaren. Al met al best veel werk.

Trees for the Future - Groen traineeship 
Realiseer de ambitie om 600.000 bomen te planten in de provincie Utrecht! Bomen die cruciaal zijn voor een gezonde leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Je bouwt samen met de landgoedbeheerder en het netwerk aan bedrijven op het landgoed en in de regio aan deze missie. 

In het najaar van 2021 heeft een groep trainees een aftrap gedaan van het project Trees for the Future. Zij ontwikkelden een krachtig concept langs 3 pijlers; Ken de Boom, Plant de Boom, Verspreid de Boom. Wil jij dit concept verder ontwikkelen tot een duurzaam initiatief dat zichzelf kan bedruipen?

Samen met andere jongeren werk je verder aan het plan voor het planten van bomen en betrekken van bezoekers aan Landgoed Zonheuvel. Ja, je gaat ook zelf bomen planten! Je krijgt de kans om workshops en trainingen over circulair landgoedbeheer, permacultuur, marketing, communicatie en de Social Development Goals (SDG’s) te volgen van partners als Goedlandt, Earth Charter NL, Lab Toekomstige Generaties, e.a.. Deze kennis zet je in bij het doorontwikkelen van Trees for the Future. Je maakt bovendien kennis met de rijkdom en diversiteit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (waar het landgoed deel van uitmaakt).

Vind jij het leuk om na te denken over de organisatiekant, de communicatie van het initiatief stevig neer te zetten en diverse acties en evenementen te bedenken en te organiseren? Meld je dan aan voor dit project vóór 20 februari 2022!

Interesse?
Wil jij bomen planten voor een duurzame toekomst? Wil je dat iedereen het belang gaat inzien van circulair landgoed beheer? Anderen mensen inspireren en meenemen in dit verhaal? Dan is dit Groen Traineeship echt iets voor jou! 

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Wim Oolbekkink: wim.oolbekkink@stichtingsbi.nl 

Locatie
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 3941 EP, Doorn
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: