Activiteit

Lezing Omarm de Chaos

maandag 16 mei 2022 , 14:30 - 17:30 uur
Illustration

Lezing van Jan Rotmans over zijn nieuwe boek ‘Omarm de Chaos’
Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde zal op maandag 16 mei een lezing geven over zijn nieuwe boek Omarm de Chaos .

Het behoeft geen twijfel dat we leven in een wereld in transitie met verandering als enige constante. Veranderingen op het gebied van onder meer het klimaat, circulariteit, grondstoffen en onze democratie.
Het handvest van Aarde zegt het zo: ‘’Laat onze tijd de geschiedenis ingaan als een tijdperk van de omslag naar een nieuwe eerbied voor het leven, de vastbeslotenheid duurzaamheid te realiseren, een intensivering van de strijd voor rechtvaardigheid en vrede, en de vreugdevolle viering van het leven.’’

Wij bevinden ons op een kritiek moment in de geschiedenis van de Aarde, een tijd waarin de mensheid haar toekomst moet kiezen. Dat is waar ‘’Omarm de Chaos’’ een perspectief op biedt. Nu de wereld steeds meer verweven, onderling afhankelijk en kwetsbaar wordt, houdt de toekomst zowel grote gevaren als grote beloftes in. Daartoe is het een vereiste dat wij onze verantwoordelijkheid jegens elkaar, jegens de grotere levensgemeenschap en jegens de toekomstige generaties openlijk uitspreken.

De vraag is hoe we ons gedrag in overeenstemming brengen met deze veranderingen en het kompas vertalen naar de gewenste richting.  We hebben Jan Rotmans gevraagd om met ons een vertaalslag naar een hoopvol handelingsperspectief voor onder andere het SDG house/Campus Landgoed Zonheuvel te maken. Een waardevolle lezing waar iedereen op zijn eigen manier een vertaling kan maken naar zijn/haar eigen perspectief.

Programma
14.30: Inloop met koffie/thee
15.00: Opening door Jaap Jongejan, directeur/bestuurder Stichting SBI
15.05: Inleiding door Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmusuniversiteit
16.00: Dialoog met de zaal: kunnen we de toekomst kiezen? 
16.50: Wat is onze eerst volgende stap? Korte terugblik op de middag
17.00: Napraten over de impact met een hapje en een drankje (en de mogelijkheid tot een diner) 

Aanmelden
Lezing wordt op gehouden op 16 mei 2022. Tickets kosten  €54,75 p.p. inclusief koffie thee en drankje. In de prijs is het boek van Jan Rotmans inbegrepen. Locatie: Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Wilt u doorpraten over wat u deze middag hebt gehoord? Dat kan tijdens een 3 gangen diner in het restaurant.

Locatie
Campus Landgoed Zonneheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP, Doorn
Kosten toelichting
€ 54,75 (inclusief koffie/thee en het boek van Jan Rotmans)
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: