Activiteit

Wandel mee met de Nacht-Wacht

vrijdag 24 juni 2022 , 22:00 - 23:30 uur
Illustration

Met De Nacht-Wacht onderzoekt Marjolein van Heemstra de waarde van de nacht en het donker in een stad met veel te veel licht. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren. Want de nacht staat niet alleen voor gevaar, maar ook voor vertraging, verbinding, rust en ruimte. Dingen die we in deze hectische tijd goed kunnen gebruiken.
 
Maandelijks trekt de Nacht-Wacht met steeds nieuwe nachtwachters naar de donkerste plekken van de stad, om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om meer te zijn dan we in het volle daglicht zijn. Elke wandeling vertelt het verhaal van een specifieke plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Samen vormen de wandelingen een levende nachtkaart in een overbelichte stad.

Op vrijdag 24 juni lopen we met acteur en nachtwachter Chiron Holwijn in het piepkleine natuurgebiedje Klarenbeek, vlakbij station Holendrecht, waar hij vertelt over onzichtbaarheid en het verlangen te verdwijnen.

Koop hier de tickets: https://www.frascatitheater.nl/nl/agenda/1092/Marjolijn_van_Heemstra/De_Nacht_Wacht_juni

Deel dit: