Activiteit

Boekbespreking 'De Eeuw van Felix'

donderdag 19 mei 2022 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Zin in een avondje hoop met gelijkgestemden?

Op donderdagavond 19 mei bespreken we het nieuwe boek van Ruben Jacobs: ‘De eeuw van Felix’, waarin hij onderzoekt hoe we vorm en richting kunnen geven aan een mooiere wereld.

Juist in barre, donkere tijden als deze – met dé grootste uitdaging van het Antropoceen, de klimaat- en biodiversiteitscrisis-, gaat het er volgens Ruben om dat we niet bij de pakken neer gaan zitten, maar in actie komen. Want juist in die actie, dáár zit de de hoop.

Door ons te verbinden met elkaar en ons samen in te zetten voor een leefbare planeet, creëren we die hoop. Het boek is een prachtige zoektocht – open en eerlijk- naar hoe we omgaan met onzekerheid en hoopvol blijven zonder te weten hoe en of het wel lukt om aan onze kinderen en de generaties die volgen een leefbare planeet door te geven.

Hoop is iets heel anders dan blind optimisme. Wie hoopvol is beseft heel goed dat iets kan misgaan, maar blijft tegelijkertijd, uit enthousiasme voor een ander ideaal, vasthouden aan een gewenste uitkomst en zich daar voor inzetten.

Wil jij ook meedenken over hoe we zo snel mogelijk ontwaken uit onze kortetermijnslaap en we actief handen en voeten geven aan een toekomst waarbij langetermijndenken het nieuwe normaal is? Kom dan volgende maand een avondje naar DePioniersfabriek in Leiden en praat met ons door over ‘De eeuw van Felix’ met Ruben Jacobs. Hopelijk kun je erbij zijn. Toegang is gratis, wel even aanmelden. Dat kan hier: https://bit.ly/3vFrD6a

Locatie
De Pioniersfabriek, Raamsteeg 2, Leiden
Deel dit: