Activiteit

Kleinkijkacademie Inspiratiemiddag

dinsdag 28 juni 2022 , 15:00 - 18:30 uur
Illustration

KLEINKIJK ACADEMIE Inspiratiemiddag
voor zorg- kunst- en ontwerpsector

Zes ontwerpers en kunstenaars uit verschillende disciplines transformeerden alledaagse zorgtaken en huishoudelijke activiteiten tot een verrassend nieuw aanbod op woningen voor bewoners met een ernstig verstandelijke en ernstig meervoudige beperking. Zij deden dit vanuit het perspectief van, en in samenwerking met, de begeleiders op die woningen. De begeleiders kregen nieuwe tools in handen die niet meer tijd vragen, maar wel meer beleving opleveren voor de cliënt én de begeleider. Zo werd de kunstenaarsblik geïntegreerd in het palet van vaardigheden van zorgmedewerkers. Begeleiders kunnen goed ‘kleinkijken’ naar de signalen van cliënten. Kunstenaars kijken met een hele andere blik naar de zorg. Samen zien ze meer. De werkvormen en prototypes die de kunstenaars hebben ontwikkeld worden opgenomen in het Leerplein en de beroepsopleiding van de Severinus Academie.

Maak op dinsdag 28 juni kennis met de kunstenaars, ontwerpers en betrokken zorgmedewerkers in filmpresentaties en talks over het proces van het project 'Kleinkijkacademie, creatieve hulp op de werkvloer’, en ervaar zelf de resultaten in workshops.

Bekijk hier het volledige programma en hier meer informatie over de betrokken kunstenaars en ontwerpers en gastspreker Femmianne Bredewoldt, universitair hoofddocent en onderzoeker aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Kijk voor meer informatie over het project op https://www.severinus.nl/kleinkijkacademie


Datum: dinsdag 28 juni, van 15.00 – 18.30u
Locatie: Dorpscentrum D’Ouw School in Veldhoven
Aanmelden: tot uiterlijk 14 juni via kleinkijk.academie@severinus.nl

Locatie
Dorpscentrum D’Ouw School in Veldhoven
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: