Activiteit

Open zomer-ledenavond Energiecoöperatie Zuiderlicht met Merlijn Twaalfhoven

dinsdag 28 juni 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Zomer-ledenavond met Merlijn Twaalfhoven
 
Op dinsdagavond 28 juni a.s. nodigen we jullie van harte uit voor onze jaarlijkse Zomer-ledenavond. Het is een lezing, een muziekvoorstelling en een avondje uit ineen, in de theaterzaal van het Spinoza Lyceum. Onze bijzondere gast is: Merlijn Twaalfhoven. 

Merlijn is componist en theatermaker, schrijver en woordkunstenaar. Hij is de oprichter van de Turn Club, een club van kunstenaars, veranderaars en bruggenbouwers. En hij is de auteur van het boek 'Het is aan ons': over hoe iedereen de kunstenaar in zichzelf kan inzetten voor een nieuwe wereld. Hij laat ons zien en ervaren hoe we met verbeeldingskracht en schoonheid een onzekere toekomst tegemoet kunnen treden. Waar een politicus vaak niet verder kijkt dan de volgende verkiezing, plaatst Merlijn de uitdagingen van onze tijd in een immens perspectief. Daarmee geeft hij ons een nieuw vergezicht. En speelruimte.
 
Voorprogramma
Ja echt, we hebben een voorprogramma. Zuiderlicht trakteert op een wandeling met een audio. De combinatie van wat je hoort, en ziet vormt samen een betoverende voorstelling. Ga voor meer informatie en toegang tot de audio naar De Tegentijd.
 
Projecten
We hebben wat te vieren. Projectleiders Cindy Coltman en Lukas Sloet realiseerden hun eerste zonnedak: 124 panelen een ROC op in West. Zie ook dit vrolijke filmpje.

Drie projectleiders vertellen over nieuwe zonnedaken die we – met wat geluk – ook nog dít jaar kunnen realiseren. Leerlingen van het Spinoza Lyceum vertellen tot slot over hun zelfgebouwde boot die vaart op drie panelen van Zuiderlicht, en Paultje.

 
Napraten en borrel
Tijdens de vorige ALV waren er veel ideeën voor nieuwe projecten en nieuwe activiteiten van Zuiderlicht. Tijdens de borrel willen we daar, met wie wil, over verder praten. Over nieuwe business, zoals carports. Over batterijen en zon op VvE’s. Maar ook, voor wie dat leuk vindt, over de lezing van Merlijn. Of over wat jullie maar aandragen. Dat doen we in kleine groepjes. Na een half uur gaan we over op 100% borrelpraat.

Locatie
Spinoza Lyceum, Peter van Anrooystraat 8, 1076 BH Amsterdam.

De school bevindt zich op loopafstand van Station Zuid, en is ook goed bereikbaar met bus en tram. Zie ook de contactpagina van de school.

Programma
19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 19.35 Welkom
19.35 – 19.50 Projecten
19.50 – 20.00 Solar boot en project Spinoza
20.00 – 21.00 Merlijn Twaalfhoven
21.00 – 21.30 Borrel en voor wie wil napraten over:
 – Tegentijd (de lezing van Merlijn)
 – Opslag
 – VvE’s
 – Nieuwe kansen – zoals carports
21.30 – 22.00 Borrel
 

Locatie
Spinoza Lyceum, Peter van Anrooystraat 8, 1076 BH Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Deel dit: