Hellen Abma

Verbinder, Bouwer
Wie is Hellen?

Ik woon in een oude boerderij op een melkveehouderij. Ik huur de boerderij samen met mijn dochter; we wonen landelijk aan de rand van het bos.

Mijn werk en hobbies

Ik werk als adviseur beeldende kunst bij Stichting Kunst en Cultuur en ik ben actief als beeldend kunstenaar. 


Mijn hobby's zijn allemaal links, cultuur gerelateerd: theater, muziek, film, en beeldende kunst uiteraard.


Daarnaast hou ik erg van de natuur, wandelen en reizen (binnen Europa).

Mijn omgeving

Ik waardeer de rust en ruimte. Ik zou graag een andere omgang met de invulling van het landelijk gebied zien. Minder monocultuur. Meer aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid.


Nieuwe invullingen van het boerenbedrijf  gerelateerd aan de culturele sector zijn m.i. een mooi perspectief voor de toekomst.

Mijn droom

Mijn ervaring is dat het bundelen van krachten, vanuit verschillende invalshoeken en achtergronden, helpt om mensen te enthousiasmeren en te mobiliseren voor het brengen van verandering. Dit geldt voor landschappelijke herinrichting en herbestemming, maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe culturele intitiatieven. 

Mijn expertise

Ik kan mijn netwerk, kennis en expertise inzetten en uiteraard mijn verbeeldingskracht om bijzondere projecten te realiseren. 

Mijn mogelijkheden

Initiatiefnemer, aanjager  verbinder.

Relevante ervaring

Ik heb zowel als adviseur als in mijn rol als beeldend kunstenaar een grote ervaring in het realiseren en mogelijk maken van nieuwe projecten. 


Mijn CV's staan op LinkedIn In.