Organisatie

Van Onbepaalde Waarde

Informele groep

Geld komt bij de bank vandaan en gaat er weer naar terug. Zij lijken de werkelijke machthebbers. Echter dit is slechts schijn. Wij zijn de raderen in het geheel. Wij houden het berekend voordeel in stand. Maar wat als er iemand opstaat, een creatieveling die dit idee omdenkt. Een creatieveling die gewend is met niets te beginnen. Niets. Maar wat is dit niets?
In dit geval: beginnen met niets, waarvan de waarde niet bepaald kan worden, wat iets mag betekenen.
Iemand die met enig nuchter verstand en creativiteit iets kan verwezenlijken uit het niets.


Een biljet van onbepaalde waarde. Een biljet zonder getallen. Neen, een biljet van onschatbare waarde die het werkelijke, onbegrensde potentieel van de mens en zijn mogelijkheden openbaart. Een biljet dat je bewust maakt dat we iets, lees alles, voor elkaar kunnen betekenen. Ik ben mij er van bewust dat ik iets voor jou kan betekenen. Door dit biljet aan de ander te overhandigen weet de ander: Mijn hulp, zorgen en kwaliteiten worden/werden gewaardeerd. Alle hulp en zorg voor de ander. Omdat we elke dag van ons bestaan, vanaf het moment dat we opstaan en ons weer bewust worden van onszelf en de wereld om ons heen, geconfronteerd worden met onze kwetsbaarheid en afhankelijkheid .


Dit biljet vormt de aanzet, en gaat het bewijs leveren dat wij van oorsprong goed met elkaar om kunnen gaan. Elkaar voorwaardelijk kunnen helpen. Betekenisvol en liefdevol.


Op het moment dat het biljet overhandigt  wordt, wordt het potentieel van de werkelijkheid, de betekenis van het geven, met elkaar gedeeld.


Het biljet kan de aanzet tot een manier van denken en handelen zijn, die de essentie van ons bestaan meer recht doet. Ik ben mij er van bewust dat er meer nodig is om werkelijk recht te doen aan ons bestaan. Voor voorwaardelijke hulp dient ons model van samenleven aangepast te worden. Er zijn bijvoorbeeld veel bijzondere verantwoordelijkheden in dit nieuwe model die een aangepast rechtssysteem vereisen.


Het Community Art Project Van Onbepaalde Waarde is een initiatief van de Haarlemse Kunstenaar Arjan Bosch.
Het project is bedoeld om mensen te inspireren op het gebied van waardebepaling.
Wat mensen voor elkaar betekenen is niet in geld uit te drukken.
Om deze stelling kracht bij te zetten maakt hij Biljetten Van Onbepaalde Waarde.
De Biljetten dienen als doorgeefluik voor:


kunst
liefde
verbondenheid
waardering
vriendschap
zuiverheid
gelijkwaardigheid
positieve energie
kracht en/of troost
het waarderen van kunde, kennis en inzet
waarderen
iedere intentie die positief geladen is
Met de biljetten maak je nooit schulden.


Ik ben altijd bereid mijn project toe te lichten. Een lezing verzorgen over mijn project behoort ook tot de mogelijkheden.

Deel dit:
Contactpersonen van Van Onbepaalde Waarde