Activiteit

Oriëntatiedag Eigentijds Eigendom van Kapitaal

donderdag 17 maart 2022 , 11:00 - 16:00 uur
Illustration

Een oriëntatiedag voor ondernemers van kleinere en grotere bedrijven, die hun bedrijf ‘van zichzelf’ willen maken en/of op basis van gelijkwaardigheid met hun medewerkers willen samenwerken en/of nieuwe vormen van financiering willen ontwikkelen en/of überhaupt op een nieuwe manier met kapitaal willen omgaan.

Datum: Donderdag 17 maart in het Veerhuis in Varik
Tijd: van 11.00 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Kosten: € 50,– (inclusief lunch)
Locatie: Waalbandijk 8, Varik

Een uitgebreider overzicht van het programma vind je op de website van Economy Transformers: https://economytransformers.nl/Eigentijds-Eigendom-van-Kapitaal/ 

 
Anders ondernemen?
Wat als je wilt ondernemen, niet om winst te maken, maar vanuit liefde voor het produceren van een bepaald product of het leveren van een bepaalde dienst? Die ook werkelijk voorziet in concrete behoeften van medemensen. Wat als je geen kosten wilt afwentelen op medemensen om de winst te maximaliseren, maar altijd de mens ziet, in je leveranciers, in je medewerkers, in je klanten? Wat als je je bewust bent van de consequenties voor de landschappen waarin je werkt door de manier waarop je werkt? Wat als je je onderneming financiert, niet door middel van krediet bij een bank, maar door middel van crowdfunding of vanuit een fonds waarin verschillende bedrijven hun gezamenlijk kapitaal beheren? Wat als je überhaupt wil ondernemen om de samenleving mens- en Aarde-waardiger te maken? Hoe doe je dat eigenlijk?

Voor wie?
Voor ondernemers van kleinere en grotere bedrijven, die:
- hun bedrijf ‘van zichzelf’ willen maken en/of
- anders met hun leveranciers en klanten willen omgaan en/of
- op basis van gelijkwaardigheid met hun medewerkers willen samenwerken en/of
- nieuwe vormen van financiering willen ontwikkelen en/of
- überhaupt op een nieuwe manier met kapitaal willen omgaan.
 
Wat bieden we?
We bieden een gevarieerd (ervaringsgericht) programma (op basis van het zo-binnen/zo-buiten-principe) waarin we uitzoomen op het geheel waar we deel van uitmaken om onszelf te leren zien in het grote plaatje van de mensheidsontwikkeling met betrekking tot ondernemen, geld, kapitaal en het ontplooien van capaciteiten die voorzien in behoeften van anderen en inzoomen op onze eigen situatie, wat een ieder van ons als ondernemer hier en nu kan doen voor de samenleving en economie waar we deel van uitmaken.

Data van de rest van het programma:
De bijeenkomsten vinden plaats op de donderdagen 31 maart, 14 en 28 april, woensdag 18 mei en de donderdagen 2 en 16 juni.

Locatie
Waalbandijk 8, Varik
Kosten toelichting
De totstandkoming van de prijs is onderdeel van het proces (inclusief maaltijden)
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: