Activiteit

Een oefening in Kathedraaldenken

zondag 27 maart 2022 , 14:00 - 15:30 uur
Illustration

Gouden Haas - Een oefening in Kathedraaldenken

In samenwerking met M. - het toekomstige Flevolandse museum voor immersieve kunst en landschapskunst - en Collectief Walden strijken we van 25 t/m 27 maart neer in De Groene Kathedraal in Almere Oosterwold. In het decor van Waldens filosofische dinershow Warmte gaan we met buurtbewoners en publiek aan de slag met een oefening in toekomstdenken. 

Deze tijd van diverse crises vraagt nogal wat van ons als mens en gemeenschap. Kunnen we op andere manieren leren denken over het vanzelfsprekende? Voor wie droomt over een andere toekomst is Oosterwold een inspirerende plek om te bouwen. Letterlijk aan je eigen huis, maar ook aan een andere toekomst. Als Kathedralenbouwers. Een kathedraal bouw je niet voor jezelf maar voor generaties die na je komen. Hoe kunnen we Kathedralendenkers worden? Deze vraag staat centraal tijdens dit programma waarin er ruimte is om elkaar te ontmoeten in oefeningen en opdrachten. En waarin we ons laten inspireren door denkers uit deze tijd, uit het verre verleden en misschien wel uit de verre toekomst.

Bij dit programma worden we bijgestaan door twee inspirerende gastsprekers:
Op 26 maart is dat Edwin Gardner, opgeleid als architect, is futuroloog bij Studio Monnik en mede-oprichter van De Chrononauten, Atlas van het Lange Nu- online community voor langetermijndenkers.

Op 27 maart is dat Miranda Willems (MSc. Strategic Leadership towards Sustainability). Zij is Laborant bij en samen met Ombudspersoon Toekomstige Generaties Jan van de Venis oprichter van Lab Toekomstige Generaties. Het Lab zet zich er sterk voor in om het welzijn van toekomstige generaties mee te laten wegen bij belangrijke beslissingen. In Nederland en in de rest van de wereld.

Zaterdag 26-3 | 14:00 uur | tickets
Zondag 27-3 | 14:00 uur | tickets
Duur: 90 min

Locatie
De Groene Kathedraal, Almere Oosterwold
Kosten toelichting
€ 10
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: