Activiteit

Dag van de Imperfectie

vrijdag 8 april 2022 , 19:30 uur
Illustration

Dag van de Imperfectie

Vroeg of laat kun je er niet omheen. Je bent niet perfect. En de mensen om je heen ook niet. Maar niet laten merken, hoor! Of juist wel…! Want imperfectie is veel leuker dan eindeloos perfectionisme. Tijd om de imperfectie te vieren!

Op de Dag van de Imperfectie duiken we samen in onze eigenaardigheden, miskleunen en kronkels. Met jou en een bonte verzameling gasten en optredens: verrassende vragen van actrice Hanna Verboom, rake woorden van rappende psycholoog Daisy Veenstra, wijsgerige hersenspinsels van filosoof Lammert Kamphuis, bingo met stress-psycholoog Thijs Launspach, Open Up met 3FM-programmamaker Roberto Lobosco en een protest van studentencollectief Lieve Mark. Klinkt imperfect toch?

Over het Collectief voor Imperfectie
Het Collectief voor Imperfectie is een samenwerkingsverband van sociale organisaties die zich inzetten om millennials de ruimte te geven voor imperfectie temidden van onze prestatiemaatschappij.

In een maatschappij waarin perfectie hoogtij viert en burn-out en depressie volksziekte nummer 1 zijn, biedt het Collectief met de jaarlijkse Dag van de Imperfectie tegenwicht aan de ongezonde druk die het streven naar perfectie ons oplegt.

Over de sprekers
Hanna Verboom is acteur, filmmaker en sociaal ondernemer. Na het opbouwen van een carrière als acteur, richtte ze Get it Done op; een stichting die mensen inspireert en activeert om anderen te helpen. Daarnaast startte Hanna in 2014 Cinetree.

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller.

Thijs Launspach is psycholoog, schrijver en (TEDx-)spreker. Thijs schreef boeken over stress, burn-out, en millennials op het werk. Hij schreef de bestseller Fokking Druk (2018), Werken met Millennials (2019) en Werk kan ook uit (2020). Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Ook is hij een van de docenten aan The School of Life.

Opgeleid als schrijvend journalist, zichzelf bekwaamd bij kranten (het Parool) en tijdschriften (Nieuwe Revu/ Quest/ Helden), kwam Roberto Lobosco in 2016 bij Omroep HUMAN terecht, het filosofische broertje van de VPRO. Daar stond hij als eindredacteur aan de wieg van 3FM Tussenuur, het online platform van de radiozender dat sociaal-maatschappelijke onderwerpen behandelt, inmiddels bekend als 3FM HUMAN.

Daisy Veenstra wordt ook wel de ‘rappende psycholoog’ genoemd. Ze werd bekend met haar korte raps op TikTok. Afgelopen jaar scoorde Daiisz95 miljoenen views, vooral sinds zij zich om jongeren bekommert die het moeilijk hebben in tijden van corona. Ze ging zo hard, dat zij genomineerd werd voor The Best Social Awards en onlangs te gast was bij Johnny de Mol’s Half8. Naast het maken van muziek en podcasts over lastige onderwerpen, zoals depressie, pesten en onzekerheid, heeft zij een baan als trainer en coach van studenten in het ziekenhuis in Groningen.

Lieve Mark is een initiatief, opgericht in coronatijd door studenten uit verschillende studentensteden in Nederland, met als doel om mee te denken en te werken aan constructieve oplossingen voor problemen die studenten aangaan. We gaan in gesprek met beleidsmakers over belangrijke onderwerpen als eenzaamheid, prestatiedruk, de woningnood en de toename van drank- en drugsgebruik. Ook mobiliseren we verschillende initiatieven en organisaties om gezamenlijk actie te ondernemen, het zo belangrijke onderwerp studentenwelzijn aan te pakken en van betekenis te kunnen zijn voor een groep die het zo moeilijk had én heeft met de coronacrisis.

NB: Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Had je een online reservering en wil je toch fysiek komen? Annuleer dan je reservering en reserveer opnieuw voor een fysieke plek.

Locatie
Pakhuis De Zwijger, Grote Zaal en livecast, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: