Activiteit

Bijeenkomst Lokale Turn Club Amsterdam

zondag 8 mei 2022 , 14:00 - 18:00 uur
Illustration

Thema: De waarde van Kunst in relatie tot een duurzame economie

Op zondagmiddag 8 mei van 14.00-17.00 is er weer een verdiepende, inspirerende, warme, open en creatieve bijeenkomst van de Lokale Turn Club Amsterdam! 

Turnado Bram Vreeswijk gaat met ons op zoek naar de spanning tussen waarde van kunst en geld/economische systemen. 

Opbouw van de middag:

1. Eerst geeft Bram een inleiding over economie en de tegenstelling ‘ervaren waarde’ en ‘financiële waarde’ aan de hand van de procesfilosofie van Alfred North Whitehead. 

2. Een kunstenaar wordt uitgenodigd voor een situatie-opstelling (dit is een variatie op de familieopstelling) over waarde en geld n.a.v. een bepaalde situatie (bijv. een geweigerde subsidie o.i.d.). Dit is een werkvorm die de groep samen door een ervaring heen laat gaan en waarmee gesprekken op een nieuwe manier gevoerd kunnen worden.

3. Daarna gaan we in gesprek over de bijdrage die kunst kan leveren aan een duurzame economie en het verkrijgen van een redelijk inkomen voor je werk. 

Wil je ook graag een situatie-opstelling doen? Neem dan even van tevoren contact op met Bram om samen een goede situatie te kiezen. Bram is te bereiken via: 06 81 03 37 23


Wanneer:  zondag 8 mei 2022
Hoe laat: 14:00 - 17:00 (borrel tot 18.00)

Waar:
Turn Zolder in gebouw Van Limmikhof
Nieuwe Keizersgracht 1A
Amsterdam
(bel even als er niemand staat om open te doen: 06-54114455, er is een lift naar de zolder)

Eten en drinken:
Er is koffie en thee e.d. en iets lekkers aanwezig. We sluiten af met een borrel. Neem gerust andere geïnteresseerden mee! Deelname is gratis, een kleine (contante) donatie voor de borrel is welkom. 

Aanmelding, vragen en informatie kan per e-mail via turnclubamsterdam@gmail.com


De organisatie van de bijeenkomsten is steeds wisselend in handen van mensen van de Lokale Turn Club Amsterdam. Voel je welkom om ook bij te dragen! De volgende bijeenkomst is op 26 juni, we gaan dan aan de slag met dans en zang. Na een zomerstop gaan we in het najaar weer verder. Wil je ook een zondagmiddag invullen? Graag! Neem even contact op dan overleggen we. 

Locatie
TurnZolder - de Limmikhof
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
De Lokale Turn Club Amsterdam heeft als doel lokale kunstenaars, creatieven en Amsterdammers met een kunstenaarsmindset meer met elkaar te verbinden.
Illustration
 
Deel dit: