Activiteit

De zaak Bosk: themaberaad over de rechten van de natuur

maandag 18 juli 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

De zaak Bosk: thema-beraad over de rechten van de natuur 

Een avond waarbij Klaas Sietse Spoelstra de dialoog leidt over hoe we rechten van de natuur verder kunnen vormgeven in Nederland. Met twee bijzondere gasten:

Arita Baaijens, schrijfster De ‘natuur is onlosmakend verbonden met taal en cultuur’. Over paradijsvogels in Papoea Nieuw Guinea, de grutto in het Nederlandse landschap en bio-culturele rechten.

Jessica den Outer, expert rechten van de natuur. Over ‘Manifest voor de rechten van de natuur in Nederland’. Het Bosk inspireert, omdat het wandelt door de stad, zijn eigen keuzes maakt als ware het een mens. Waarom heeft andere dan menselijke natuur geen rechten? En hoe zit dat gekoppeld aan rechten van toekomstige generaties? Hoe kan Nederland het voorbeeld van andere landen volgen die wel al Rechten voor de Natuur hebben?

Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Café Thús, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Toegang: gratis
Aanmelden (noodzakelijk): via info@bosk.frl

Het plekberaad is onderdeel van een groter programma van BOSK over de rechten van de natuur. Op 6 juli vertoont Slieker de film 'Under the Tree' en op 23 juli vindt er in Rechtbank Noord Nederland in Leeuwarden een rechtzaak plaats over het lot van een boom. Meer informatie vind je hier: Bosk Flyer rechten van de natuur.

Locatie
Café Thús, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: