Update

Project-update bij Kunst & Zorg Community

Geplaatst op 9 november 2021, 12:20 uur

Terugblik zoom bijeenkomst 28 Oktober 2021

We blikken terug op de 2e zoom meeting van de TC Kunst en Zorg community.
In de nieuwsbrief is er al een korte indruk gedeeld, plus een aantal mooie projecten op het snijvlak van kunst en zorg. Lees de nieuwsbrief via deze link. Mocht je deze nog niet in je inbox ontvangen meld je dan ook gelijk even aan.

Terugblik 28 oktober:  Gastspreker Paulien Melis, programma maker van de Embassy of Health 

In de zoom meeting van 28 oktober was Paulien Melis onze gastspreker. Hierbij een terugblik. 

Paulien gaf ons een interessante toelichting op de tentoonstelling Chronic Health, vanuit de verschillende voorbeeldprojecten uit de tentoonstelling op de Dutch Design Week in Eindhoven (16-24 oktober).
De Embassy of Health liet, met de tentoonstelling Chronic Health, het publiek kennis maken met 11 makers van een gezonde samenleving. Iedere maker draagt vanuit zijn rol bij aan deze gezonde samenleving. In de voorbeeldprojecten fungeren ontwerpers en kunstenaars als katalysator voor ontmoeting, werken verrassende coalities samen om met elkaar de transitie van zorg naar gezondheid vorm te geven. De verschillende projecten vormen samen een landschap voor een gezonde samenleving, waarin iedereen een rol kan spelen, en er een gezamenlijke zorgzaamheid wordt gecreëerd.

Meer informatie: https://www.worlddesignembassies.com/embassies/health/

De Embassy of Health is één van de ambassades binnen de 'World Design Embassies'. Naast de tentoonstelling organiseert de Embassy of Health een jaarrond programma, waarin partners met elkaar verder werken aan deze transitie naar een gezonde samenleving.Naast de expositie werd er een conferentie gehouden.

Na de presentatie ontstond een dynamisch gesprek tussen zorgprofessionals en kunstenaars actief in zorg en welzijn over de behoefte voor een gemeenschappelijke taal om wensen en behoeften af te kunnen stemmen. 
Ook benadrukten zij de noodzaak voor ontmoeting. Deze creëer je samen. De uitdaging is hoe we de initiatieven en ontmoetingen kunnen verduurzamen, waarbij we niet alleen projecten uitvoeren, maar langdurig met elkaar kunnen samenwerken. De behoefte voor gesprek was groot, dat we het thema mee nemen naar een volgende keer. We hopen dat iedereen er dan ook weer bij zal zijn om het gesprek voort te zetten.

Volgende zoom meeting op donderdag 18 november van 19.00-20.30 uur

Onze gastspreker voor deze avond is Marian Verdonk. Zij zal ons vertellen over haar project Stichting WIJ. Binnen dit project wil zij onder meer dagbesteding inzetten. Ook haar vragen voor de community zullen hierover gaan.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan weer even aan door te mailen naar kunstenzorg@turnclub.org 

4 reacties

Nicole van Troost

16 december kan ik er niet bij zijn, toevallige net vandaag me aangemeld voor een online avond over Autisme & Pijn...
$comment.getLabel('datum')

Dorchess de Koning

Wanneer is de volgende sessie? Is er al een reeks gepland? Ik doe graag mee.
20-apr-2021 09:51

Iris Jousma

Beste Dorchess, Dankjewel voor de reactie! We zijn er mee bezig, binnenkort sturen we een nieuwe mail uit met nieuwe data. Stuur Rob even een pb-tje dan kom je op de lijst. groetjes, Iris
20-apr-2021 10:09

Els Murman

dag allen
ik werk in de zorg, met mensen met dementie en vindt het leuk te lezen dat dit opgezet wordt. heb zelf al een project betreft kunst gedaan met de bewoners en naasten van het zorginstelling waar ik werk. Kunst verbind dat is zeker waar.
22-apr-2021 12:45

Els Murman

dag Iris heb Rob een mail gestuurd nu afwachten.
23-apr-2021 12:29

Iris Jousma

Ha Els, wat leuk om te horen! Als je je aan wilt sluiten bij de community of meer wilt weten stuur Rob dan even een pb-tje. Groetjes, Iris
22-apr-2021 13:29
Wil je reageren? Meld je dan aan.