Barry Sprenger de Rover

Verbinder, Bouwer
Mijn werk en hobbies

Ik ben net gepensioneerd. Daarvoor heb ik veel diverse dingen gedaan. Als laatste baan was ik afdelingsmanager in een soiale werkvoorziening.
daarvoor o.a docent/begeleider van tussentijdse schoolverlaters, eigen bedrijf in buitensport activiteiten, docent maatschappij oriëntatie, scheepslasser, bromfietsmonteur etc.
momenteel nog een slaperig bedrijfje in meubelontwepen.


Als vrijwilliger ontwerp ik decors en help ik bij theaterproducties en initieer ik een 'ecologische' praat en actie groep die experimenteert met kleinschalige wereld verbetering.


Als hobby's maak ik als bassist muziek in een swingende pretband en ontwerp ik alles wat los en vast zit.

Mijn omgeving

Ik woon nét een half jaar in Beerta een slaperig agrarisch dorpje met prachtige vergezichten en veel natuur in de directe omgeving.


op dit moment ervaar ik weinig behoefte om hier iets te veranderen.nader kennismaken met de buren en zien wat er leeft en war we sámen kunnen doen.

Mijn droom

In mijn rol als vrijwilliger bij de cultuurboerderij 'Borgercompagnie 47' ervaar ik hoe leuk en waardevol het is om sámen met anderen iets aan te pakken. Daarnaast merk ik dat veel mensen zich terugtekken uit de sociale reuring en kiezen voor een meer solitair bestaan. Zolang dit gekozen is levert dat gelukkige mensen op maar ik krijg ook regelmatig de indruk dat dat confortabel teruggetrokken leven óók niet alles is.


omdat ik elke week geniet van het deelnemen aan gemeenschappelijke acties wil ik proberen om méér medemensen op dit spoor van 'deelnemen' te zetten. Ik was al een tijdje aan het stoeien met de vraag hoe dit in te vullen en vorm te geven toen ik de 'Turnclub' tegen kwam. Het leek me een goed idee om daarin mee te liften en zien wat we voorelkaar kunnen betekenen. Concreet betekent dit dat we een afdeling van de Turnclub oprichten in Borgercompagnie 47.Over de invulling zijn we nu aan het brainstormen.


 

Mijn expertise

Ik heb veel ervaring met projectmatig werken.


ervaring met ontwerpen en hout en metaalbewerking. 

Mijn mogelijkheden

Ik ben het liefst bezig met praktische projecten waarbij vanuit het niets iets gemaakt moet worden.


 

Relevante ervaring

Zie, 'mijn expertise'.