machteld teekens

Docent, Verhalenverteller, Coach
Wie is machteld?

Ik woon in het Oude Noorden van Rotterdam in een woon-werkplek voor kunstenaars temidden van oudere Rotterdammers van allerlei kleur en afkomst. Het project is in een opbouwfase. Ik woon alleen.


Omdat ik in de Hildegardiswijk woon, schrijf ik momenteel over de come back van Hildegard von Bingen als mystica en onderzoeker. 


 


  

Mijn werk en hobbies

Momenteel werk ik één middag in de week in Nesselande in de kinderopvang. ook val ik in met creatieve workshops in het basisonderwijs. Ik leer kinderen tekenen naar de waarneming en sluit aan bij hun eigen ervaringen met korte schrijfopdrachten. Een programma is bijvoorbeeld wildlife in je achtertuin. Een ander programma in de maak gaat over goede bacterieën. Zintuigelijkheid is de basis van de lessen en dat is wennen.... want Snappet maakt vaak de dienst uit.


Verder ben ik altijd aan het schrijven en creëren. Ik werk ook met klei en ben een tekenaar.


In de wijk ben ik momenteel betaalbare yogalessen aan het opzetten. Kunst is in het Noorden van Rotterdam overal, maar dan in de oude vorm. In mijn optiek zit maatschappelijke vernieuwing momenteel meer in de hoek van gezondheid en voedsel, en speelt de kunst daar ook een centrale rol in.


Ik ben betrokken in verschillende wijken: in Nesselande en in Hoogvliet. ERvaringen uitde stadslandbouwkas van Dordrecht en elders in de natuur neem ik mee in mijn werk.


 


 


 


 

Mijn omgeving

Er is veel creatieve energie. Hier in de wijk is kunst een lijmmiddel bij uitstek, maar dan vooral in de vorm van een feestje. Deze tijd vraagt om iets anders. het is moeilijk uit te leggen, je kunt het eigenlijk alleen maar zelf leven en laten zien.


Het overleven maakt vaak de dienst uit en maakt communicatie lastig tussen de verschillende partijen en werkvelden. 

Mijn droom

MIjn droom is dat mensen zelfr verantwoordelijkheid leren nemen voor hun gezondheid en toekomst. Dat er weer zoiets als 'lot' zichtbaar wordt, waar je mee te dealen hebt en wat je niet door technocratie kunt oplossen. Je ziet hier de verzorgingsstaat in verval. 


De enige uitweg is om te accepteren dat alles ongewis is en te ontdekken dat daar de kansen liggen. 

Projecten waarvoor machteld contactpersoon is