Alexander Plooij

Initiatiefnemer, Verbinder, Bouwer, Beeldmaker, Coach, Innovator en ondernemer
Wie is Alexander?

Samen metmijn vrouw wonen wij in Hilversum, in een oude buurt en een mooi oud huis uit 1903. Ik ben getrouwd. Mijn vrouw heeft een (Ayurvedische) schoonheidsalon. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben een ondernemer, een entrepreneur. Connecting Fields (www.connectingfields.nl) en Culture Channel TV (www.culturechannel.tv) In mijn vrijetijd speel ik trompet (musicus), kook ik graag en houd van een (goed) glas wijn.


Connecting Fields


One Mission, Many Talents
Een fundamenteel andere benadering van Executive Search & Organisatie en Talent ontwikkeling
Wij zijn een klein team van enthousiaste en gedreven professionals met excellente expertise die is opgedaan in de sectoren waarvoor wij bemiddelen en adviseren.


Voor Executive Search richten wij ons met name op de Voedingsmiddelenindustrie, FMCG & Health sector.
Brandmanagement, Trademarketing, Inkoop, Quality, Procestechnologie, Product technologie, Engineering, Supply Chain, Finance, Programming, Media, Innovatieve Design.


Ook zijn wij een Consultancy organisatie die PERSPECTIEF creëert vanuit co-creatie en dialoog om ambities werkelijkheid te laten worden.
Organisatieontwikkeling zien wij als een collectieve ontwikkelingsreis. Samen op weg door een (nog) onbekende wereld om antwoorden te vinden op kleine of grote vraagstukken die binnen organisaties, tussen organisaties en binnen sectoren leven.


Connecting Fields brengt relevante Stakeholders bij elkaar. Wij kunnen van een een klein aantal tot duizenden mensen effectief en razendsnel, desgewenst op verschillende locaties, met elkaar in dialoog brengen. Door middel van onze unieke analoge en digitale methodieken halen wij breedschalig kwalitatieve én kwantitatieve informatie op om tot een gezamenlijk nieuw perspectief te komen. Zo creëren wij bij alle stakeholders betrokkenheid en een gemeenschappelijk bewustzijn. Nieuw beleid wordt daardoor door iedereen herkent en gedragen. ‘Bottom up meets top down’.


Connecting Fields is Partner & Creator by 'de Koers' en tevens co-founder van Culture Channel TV


Culture Channel TV


Culture Channel TV biedt podiumkunstenaars én culturele organisaties online een podium met 360° live streaming en on-demand Experience in tenminste 4K kwaliteit aan. Het aanbod is te bekijken op mobiel, tablet, desktop en op VR headset.


Imagine a combination of Spotify and Netflix. The most beautiful concerts in 360°, VR and stereoscopic design.


Wij werken op basis van co-creatie en community building en bieden u daarvoor een breed scala aan mogelijkheden om via innovatieve weg met uw publiek in contact te komen of te blijven. Zo beschikken wij over een eigen platform met ticket systeem zodat het ticket waarmee u kunt kijken niet gedeeld kan worden.


Het publiek ziet de culturele performance live óf on-demand thuis op de bank in een unieke 360° beleving. Men is zo écht aanwezig bij het concert, maar dan thuis!


The innovation of Art experience.


 

Mijn omgeving

Ik woon in een buurt met veel artistieke en creatieve mensen. Mensen die werkzaam zijn binnen de omroep, het MCO en concertgebouworkest. Maar natuurlijk ook mensen uit andere sectoren, heel divers.

Mijn droom

Mijn droom is dat de mensen zich (steeds meer) bewust gaan worden dat zij het zelf zijn die de wereld vormgeven. Ik hoop en verwacht dan ook wanneer dat bewustzijn steeds meer indaalt, een ieder ook keuzes zal gaan maken die goed zijn voor mens, samenleving en de wereld.


Let's make the World more beautiful! 

Mijn expertise

Muziek en neurobiologie. Leiding geven aan (culturele) organisaties. Ik bezit een breed spectrum aan kennis die gaat van scheepstechniek (heb ook een zeevaart opleiding) tot muziek (conservatorium), executive search, organisatieadvies, koken en neurobiologie. 

Mijn mogelijkheden

Verbinder, netwerker, innovator, ontwikkelaar en bouwer.

Relevante ervaring

Ervaring binnen de landelijke en gemeentelijke politiek, zeevaart, muziek, cultuur, media, executive search, management en de FOOD sector.

Organisaties van Alexander
Diensten aangeboden door Alexander