Annelie David

Dichter
Wie is Annelie?

Als dichter zet ik mijn capaciteiten op verschillende terreinen in. Dat doe ik alleen of in samenwerking met andere dichters en kunstenaars. Vanuit een persoonlijke fascinatie snijd(en) wij maatschappelijke thema's aan zoals bijvoorbeeld klimaat, natuur en ontheemding. Dat doe(n) ik/we door middel van optredens en voorstellingen.

Mijn werk en hobbies

Van huis uit ben ik danser en choreograaf. Na 2003 heb ik me als dichter ontwikkelt. Ik schrijf essay en vertaal Duitstalige poëzie naar het Nederlands. Mijn centrale thema’s zijn ontheemding en natuur. In mijn bundel Schokbos (2020) verkende ik een ogenschijnlijk onschuldig natuurgebied – een klein bos – de camouflage van een voormalig verboden terrein waar proeven met munitie plaatsvonden. Mijn observaties en beschrijvingen volgen deze sporen, die zich evenzeer in zijn natuurlijke groei als in de aangerichte kwetsuren manifesteren en vanuit verschillende gezichtshoeken ons begrip van de natuur problematiseren.

Mijn droom

Het gaat mij er vooral om via mijn gedichten de stemmen te laten horen die niet voor zichzelf kunnen spreken.

Mijn expertise

Ik ben dichter. Ik schrijf essays en vertaal uit het duits. Dat is wat ik kan bijdragen. Zo nu en dan bedenk ik projecten samen met andere dichters en kunstenaars die maatschappelijke problemen betreffen zoals voor klimaat, vluchtelingen.

Mijn mogelijkheden

Dit geef ik eigenlijk al hierboven aan.

Relevante ervaring

Idem dito.