Project   

Carnaval der Bedreigde Dieren

J
V
Geplaatst op 9 september 20, 15:55 uur

Geïnspireerd door 'Le Carnaval des Animaux' van Camille Saint-Saëns produceren musici/makers Sophie de Rijk en Hilke Bressers deze zomer de locatievoorstelling Carnaval der Bedreigde Dieren, waarbij aandacht wordt gevraagd voor klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit. In vier Nederlandse natuurgebieden wordt middels 14 nieuwe, korte composities en acht gedichten aan telkens één bedreigde diersoort een podium gegeven. Het publiek komt al wandelend op verschillende plekken in de natuur op verrassende wijze deze composities en gedichten tegen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een solostuk op een open plek in het bos, een duet dat aan de overzijde van een meertje wordt uitgevoerd of om een gedicht dat vanuit de boomtoppen omlaag komt zweven. Uiteindelijk verzamelt het publiek zich bij een groter podium, waar een aantal ensemblestukken als ‘grand finale’ uitgevoerd zal worden.

Toelichting

De composities worden geschreven en uitgevoerd door Sophie de Rijk (viool), Hilke Bressers (zang), Beate Loonstra (harp) en Thomas van Geelen (cello). De gedichten worden geschreven door acht bekende Nederlandse dichters, waaronder Hans Dorrestijn, Ingmar Heytze, Judith Herzberg, Edward van de Vendel en Babs Gons.

Integraal onderdeel van het project is een samenwerking met lokale muziekgezelschappen. Per voorstelling zal één compositie worden gemaakt door een koor, fanfare of jeugdensemble uit de regio, dat middels een serie creatieve compositieworkshops een eigen ode schrijft aan een plaatselijke bedreigde diersoort.  

 

1 reactie

Merlijn Twaalfhoven

Dit is een geweldig idee!
Hoe kunnen andere jullie helpen?
14-sep-2020 12:15

Hilke Bressers

We zoeken een ervaren fondsenwerver om ons team te versterken! Zie oproep
16-sep-2020 13:37
Wil je reageren? Meld je dan aan.