Project   

BoekDelen - Een troostrijk do-it-yourself-and-togetherboek in tijden van rouw en verlies

V
Geplaatst op 28 oktober 20, 13:33 uur

Wat als je wereld stil komt te staan als je een ingrijpend verlies meemaakt? Hoe kom je weer in beweging, welke stappen zet je? Er bestaat geen handleiding voor rouw. Wel handrèikingen. Je verhaal doen is daarin een belangrijke. Dan wel door het op te schrijven, dan wel door het met anderen te delen. Maar het lastige is, is dat de ander het vaak moeilijk vindt die eerste stap naar jou te zetten. Niet weten wat te zeggen, niet weten wanneer je weer toe bent aan contact. BoekDelen biedt uitkomst. Het is een tweedelig boek waarin je èn je verhaal op kunt schrijven in het rijk geïllustreerde ‘Boek’-deel èn waarin je in het 'Delen'-deel ansichtkaarten vindt om als een seintje te versturen naar de ander, om aan te geven dat je weer toe bent aan contact. Op die manier verlaagt BoekDelen drempels om nieuwe stappen te zetten in het rouwproces.

Toelichting

Na een periode van ontwerpen en illustreren, is het boek klaar om naar de drukker te gaan. BoekDelen verdient mooie materialen en vraagt om een bijzondere bindtechniek. Dat maakt de productie kostbaar. Om er toch voor te zorgen dat het unieke concept in productie kan gaan, ben ik een crowdfundingscampagne gestart: https://www.voordekunst.nl/projecten/10611-boekdelen. Daar vertel ik waarom BoekDelen zo’n waardevol boek is en kun je een keuze maken uit de verschillende tegenprestaties voor het bedrag dat je zou willen doneren. Want het leuke is: als je iets geeft, geef ik iets terug -  als dank voor je bijdrage. 

Gewenst resultaat Helpen jullie mee BoekDelen te delen? Daarmee help je ook anderen om voorzichtig stappen te zetten vanuit het donker naar het licht. Veel dank!