Project

Week van de Toekomstige Generaties

Geplaatst op 30 juni 2022, 10:37 uur
Illustration

Eind september dit jaar organiseert een groep actieve burgers, kunstenaars en veranderaars de Week van de Toekomstige Generaties. We brengen een diverse en representatieve groep inwoners samen om in gesprek te gaan over de wereld van onze achter kleinkinderen.

De uitkomsten van dit beraad presenteren we in de gemeenteraad. Met hen maken we concrete voorstellen om de belangen van toekomstige generaties te behartigen in het hier en nu.

Toelichting

Deze Week van de Toekomstige Generaties is een initiatief van het Ministerie van de Toekomst, het Lab Toekomstige Generaties en The Turn Club. Drie organisaties die het toekomstdenken willen versterken en daarbij zoeken naar nieuwe democratische vormen en betrokkenheid van kunstenaars en jongeren.

Drijvende krachten van de landelijke beweging zijn o.a. Merlijn Twaalfhoven, Miranda Willems en Klaas Sietse Spoelstra, Wini Weidenaar en Marian van Voorn.

Op verschillende plekken in Nederland zijn lokale Toekomstambassadeurs actief die een plekberaad in hun eigen stad of dorp helpen organiseren.

Lees hier mee over deze rol, misschien kunnen we samen een Plekberaad over de Toekomst van de plek waar jij woont houden?

Illustration
Gemeenteraad van Leeuwarden vergadert over de Lange Termijn en samenwerking met cultuursector tussen de bomen van het kunstproject BOSK.
Deel dit: