Project
Lopend

3 maart - Hoe verkiezen we de toekomst?

Geplaatst op 3 oktober 2022, 12:06 uur
Illustration

Op zoek naar verbeeldingskracht, langetermijndenken en betrokkenheid van jongeren bij de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Voor veel jongeren zijn de verkiezingen van 15 maart een ver-van-mijn-bed show. Omdat waterschappen en provincies beslissingen maken over de lange termijn, en dus bepalen hoe ons land er over 20 of 30 jaar uit kan zien, is juist de betrokkenheid van een nieuwe generatie van belang. 

Toelichting

Hoe vinden we aansluiting bij complexe keuzes voor de toekomst?

Kunnen we ons verlangen naar een betere wereld vertalen in concrete actie?

En waar zit ruimte om elkaar te ontmoeten en uit te dagen?


Op 3 maart organiseert De HUB, een samenwerking van de Utrechtste Mediapartijen RTV Utrecht en DUIC, ROC Utrecht en Hogeschool Utrecht, Fontys Hogeschool Journalistiek, The Turn Club en het Ministerie van de Toekomst een verkiezingsavond van en voor jongeren!

 

Programma


19.30 Welkom door Danielle Arets, Lector Journalistiek en innovatie Fontys.

De stem van het water 

Merlijn Twaalfhoven, componist, auteur van Het is aan ons en initiatiefnemer van De Toekomstverkiezing gaat in gesprek met Li An Phoa, strijder voor drinkbare rivieren. 

Hoe geven we rivieren een stem?

Waar zit ruimte voor verbeeldingskracht, schoonheid en spel in het openbaar bestuur? 


19.50 Verkiezingsprogramma’s in beeld

Studenten en onderzoekers van de betrokken opleidingen geven inzage in de verschillende verkiezingsprogramma’s (met speciaal aandacht voor de toekomstagenda door de ogen van jongeren); 

De inzichten worden besproken met aanwezige lijsttrekkers! Geen debat; gewoon een goed gesprek!


20.15 Live journalistieke voorstelling Waterschap

We sluiten af met een Live Journalistieke voorstelling door studenten journalistiek van Fontys die een half jaar gewerkt hebben aan een theatervoorstelling van de Waterschappen.


21.00 drankjes!

The Turn Club verbindt kunstenaars aan complexe vraagstukken. Het lectoraat journalistiek en innovatie van Fontys Hogeschool zoekt naar manieren om betrokkenheid van burgers bij verkiezingen te vergroten en het Ministerie van de Toekomst wil met plekberaden en interventies het langetermijndenken versterken in gemeenschappen en het openbaar bestuur.

Info over aanmelden e.d. volgt zsm.

Deel dit: