Vacature/hulpvraag

Gezocht: Gesprekspartners voor het project Open Blad in Museum De Lakenhal in Leiden (15 oktober 2021 – 20 maart 2022)

Geplaatst op 20 oktober 2021, 15:38 uur
Illustration

‘De klimaatcrisis is ook een cultuurcrisis, een crisis van de verbeelding’ Amitav Ghosh, schrijver.

Wij zoeken vrijwilligers die verbindende één-op-één gesprekken willen houden met de bezoekers van de tentoonstelling If Things Grow Wrong in een bijzondere installatie. Deze zullen plaatsvinden in de weekenden tijdens de openingsperiode. 

Wij geloven dat we een bewustzijnsverandering nodig hebben om de klimaatcrisis te kunnen aanpakken. We willen geen discussies voeren. En zelfs niet informeren of samen op zoek naar oplossingen. We hebben eerst een goed verbindend gesprek nodig. Maar wat voor gesprek zorgt ervoor dat je de wereld met een frisse blik gaat zien? Daar is natuurlijk geen eenvoudig antwoord op. Maar contact met iemand met een andere achtergrond of ervaring is een goed begin. Daarom hebben we jou nodig.

Jij bepaalt hoe het gesprek er uit komt te zien. Maar dit hoef je niet alleen te doen. Coach en trainer Maarten Hoogslag zal je voorbereiden. Door trainingen te geven in gesprekstechnieken. En door samen met de groep te onderzoeken hoe je het gesprek kan vormgeven. Je krijgt de vrijheid om dat naar eigen inzicht te doen. Wil jij samen met een bezoeker een haiku schrijven? Of juist eerst een minuutje mediteren? Ook dat kan. De eerstvolgende voorbereidingsdag is 31 oktober. 

Om de juiste setting te scheppen voor het gesprek ontwikkelt architect en meubelmaker Roel Rutgers, eerdergenoemde Maarten en curator Barend Blom een duurzame installatie. Bestaande uit de meubels van Tabled Design en een afscheiding van vilt van I-Did. Het vilt dient als een canvas voor vragen, ideeën en ervaringen van jou als gesprekspartner en van bezoekers. 

Wil je meedoen? En enkele weekenden een paar uur gesprekken voeren? Of vragen? Neem contact op met Barend. Via de Turnclub of via 0622633207 of alles@openblad.nl

Project
Open Blad
contactpersoon
Barend Blom
Ingangsdatum
15 oktober 2021
herhalend
Ieder weekend
Beloning
Een training in gesprekstechnieken en toegang tot het museum
Documenten

Logo Open Blad
Deel dit: