Activiteit

Boekpresentatie & debat | Het is aan ons

dinsdag 20 oktober 2020   |   20:30 - 22:00 uur   |   Tolhuistuin, concertzaal

De klimaatcatastrofe is zo groot en ongrijpbaar dat conventionele maatregelen tekort lijken te schieten. We moeten werkelijk anders gaan kijken, voelen en handelen, en daarvoor hebben we een kunstenaarsmindset nodig, zo stelt Merlijn Twaalfhoven in zijn boek: Het is aan ons. 

Dat de vaardigheden van de kunstenaar een grote rol kunnen spelen in een tijd van onzekerheid en verandering, leerde hij tijdens muziekprojecten in Jeruzalem, Cyprus en Syrië waar hij zag wat de kracht is van kunst op plekken van schaarste en nood. Hij merkte dat niet zozeer het benadrukken van het probleem helpt om een perspectief te zien, maar de inzet van schoonheid, spel en verbeeldingskracht. Dat zijn zaken die we niet aan kunstenaars moeten overlaten. Hoe kunnen veel meer mensen de kunstenaar in zichzelf wakker maken en hun idealisme omzetten in praktische daden?

Merlijn gaat in gesprek met aansprekende veranderaars die elk op eigen wijze hun creativiteit en verbeeldingskracht inzetten om de grote uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

 

kosten toelichting Prijs: 9.00
datum di 20 oktober 2020
locatie Tolhuistuin, concertzaal
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk

1 reactie

Albert van der Schoot

Ha Merlijn, Kom op met dat boek! Ik kan niet wachten!
17-sep-2020 17:04
Wil je ook reageren? Meld je dan aan