Activiteit

Onzekerheidsvaardigheid, praktisch idealisme en creatieve lobby.

zaterdag 24 oktober 2020   |   15:00 - 16:00 uur   |   Online via Zoom

Boekpresentatie "Het is aan ons" & Debat over de rol van de Sociaal Creatieve Raad op de Dutch Design Week.

met Merlijn Twaalfhoven en zijn mede initiators van de Sociaal Creatieve Raad: Tabo Goudswaard, Floor Ziegler, Teun Gautier en Sjoerd Bootsma.

ONLINE via deze zoomlink  (Meeting ID: 860 2504 0147   Passcode: 217746)

 

Merlijn Twaalfhoven schreef in het boek Het is aan ons, hoe de vaardigheden van de kunstenaar een grote rol kunnen spelen in een tijd van onzekerheid en verandering. Samen met vier anderen nam hij het initiatief voor de Sociaal Creatieve Raad, een verband van invloedrijke veranderaars die hun artistieke en creatieve aanpak verbinden aan de grote uitdagingen van deze tijd. Zo brengen zij veranderkracht naar plekken waar aan de toekomst wordt gewerkt.


In deze sessie beschrijft Merlijn hoe muziekprojecten in Jeruzalem, Cyprus en Syrië hem lieten zien wat de kracht is van kunst op plekken van schaarste en nood. Met Tabo Goudswaard bekijken we wat ontwerpers en kunstenaars te zoeken hebben aan tafel bij ministerie van EZK BZK, Rijkswaterstaat en het onderwijs. Floor Ziegler en Teun Gautier ontginnen veranderkracht in wijken, dorpen en steden en laten ons zien hoe creatieven aansluiting vinden bij zowel burgers als overheden rondom concrete en tastbare projecten. En Sjoerd Bootsma wist met Leeuwarden Culturele Hoofdstad de gevoelens van betrokkenheid, samenwerking en sociale eigenheid in de hele provincie te versterken.


In dit gesprek onderzoeken zij hoe alledaagse creativiteit een weg kan vinden naar grote, systemische vraagstukken. 


www.merlijntwaalfhoven.com

www.sociaalcreatieveraad.nl

 

datum za 24 oktober 2020
locatie Online via Zoom
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk