Activiteit

De Naaikrans #1: Handwerken en Feminisme | Online

woensdag 3 februari 2021   |   19:30 uur   |   Online

De Naaikrans, georganiseerd door de Feministische Handwerk Partij (Emmeline de Mooij en Turnado Margreet Sweerts) i.s.m. Atria, is een studiebijeenkomst, een spa-ervaring en een naaikransje ineen. In deze eerste aflevering van de vijfdelige serie herstellen we de verbinding met de vergeten geschiedenissen van onze voormoeders. Al lezend, sprekend en reparerend wordt de rol van vrouwen in de textielproductie verkend.

Mag je handwerken eigenlijk wel leuk vinden als feminist? Kan reparatie-handwerk gezien worden als een feministische, een activistische of zelfs een politieke daad? 

In De Naaikrans #1 maak je in vogelvlucht kennis met belangrijkste onderwerpen van de serie. Van de onderbelichte geschiedenis van vrouwen en handwerken, tot de activistische praktijk van handwerken in de kunst en het publieke domein nu. Tegelijkertijd leer en oefen je een reparatietechniek.

Sprekers zijn o.a. schrijver en columnist Asha ten Broeke (talk), pianist en activist Djuwa Mroivili, journalist en schrijver Lynn Berger en kunstenaar Emmeline de Mooij (panelgesprek). Prehistorisch re-enactor Dorothee Olthof demonstreert een handwerktechniek en performancekunstenaar, handlezer en vervaardiger van vliegende tapijten Janneke Raaphorst verzorgt een reparatie-meditatie. Een bijzondere rol is weggelegd voor een tekst. In deze eerste aflevering is dat ‘The Public Voice of Women’ van historica Mary Beard. Moderator van de avond is Gian van Grunsven.

Alle genders zijn welkom!

lees hier meer en bestel je ticket! 

Locatie
Online
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk