Activiteit

De waarde van kunst - Een avond georganiseerd door Buitenste Binnen

dinsdag 29 juni 2021   |   19:30 - 21:30 uur   |   Elisabeth Vreedehuis,...

Kunst keert buitenste binnen

Ontdek het samen met de levenskunstenaars Merlijn Twaalfhoven, Gia van den Akker en Liselot Blomaard. Zij zullen u meenemen op een interactieve ervaringsreis over de kunsten. Met verrassende performances en uitnodigende discussies keren zij het kunstthema buitenste binnen. Waartoe is de kunst? Waarom is zij juist heden ten dage zo een noodzakelijkheid? En hoe wordt je een levenskunstenaar? Er zal niet enkel gekeken worden naar de maatschappelijke thema’s die de kunsten in het politieke krachtenveld ondergaan, er zullen ook handvatten en oefeningen gegeven worden waarmee u zelf met een kunstenaarsblik in het leven kan staan. Bent u er bij?

Merlijn Twaalfhoven schreef het boek ‘Het is aan ons’ over de kunstenaarsmindset. Een manier van kijken, luisteren en ondernemen die ons handvatten biedt om met de wereldproblematiek om te gaan. Zonder de kunstenaarsmindset geen oplossingen, luidt zijn boodschap. Daarnaast werkt Merlijn als componist, dirigent en cultureel ondernemer. Zo richtte hij de Turn Club op, waarmee hij oplossingsgericht op creatieve wijze grote maatschappelijke problemen aangaat.

Gia van den Akker is een danskunstenares in hart en nieren. Ze weet als geen ander hoe ze in de beweging de binnen-, buiten-, en bovenwereld kan uitdrukken. Als euritmiste trad ze wereldwijd op. In Italië bouwde ze 14 jaar lang een kunstencentrum op met sociale en culturele projecten. Sinds kort is ze artistiek leidster van het nieuwe euritmie ensemble in Nederland. Met deze groep jonge euritmie-kunstenaars wil ze actuele, maatschappelijke thema’s uitwerken tot toegankelijke en verdiepende voorstellingen.

Liselot Blomaard is een jong en zeer talentvolle Nederlandse altvioliste. Haar grote passie is kamermuziek. Samen met enkele andere richtte ze o.a. het ADAM quartet op. Ondertussen studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam. Muziek is voor haar dé manier om tot het gevoel te komen en zonder woorden te communiceren.

Tickets zijn via www.buitenstebinnen.nu te koop. Dit is een live evenement en vindt plaats in het Elisabeth Vreedehuis. Mocht het evenement niet door kunnen gaan omdat de regels veranderen, dan kunt u uw geld, minus de servicekosten (à € 0,80), terug gestort krijgen.

Kosten toelichting
€ 15 regulier tarief, € 10 met studentenkorting of Ooievaarspas
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum di 29 juni 2021
Locatie
Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP, Den Haag
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk