Activiteit

In Our Nature Festival in duurzaam EVA-Lanxmeer

zaterdag 11 juni 2022 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Dit jaar strijkt het In Our Nature festival neer in Culemborg en wel in de duurzame wijk Eva Lanxmeer op zaterdag 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur.

The Turn Club werkt samen met de bewonersvereniging om verschillende werelden samen te brengen: Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid en kunst brengt deze werelden bij elkaar.

De circulaire woonwijk EVA-Lanxmeer loopt namelijk al twintig jaar vooruit in onze transitie naar een duurzame samenleving. Een particuliere groep initiatiefnemers sloeg, in samenwerking met experts op het gebied van onder andere duurzaamheid, architectuur, sociale innovatie en landschapsinrichting, de handen ineen en ontwierp zelf een integrale woonwijk met innovatieve energie opwekking, waterhuishouding en sociale verbinding. Het was een moeizaam proces met vallen en opstaan maar uiteindelijk zitten de bewoners nu al 20 jaar in hun gezamenlijke tuinen terwijl de auto’s op het laadplein worden opgeladen door zonnepanelen.

En dat verdient een feestje!

Daarom organiseren we een cultureel jubileumfestival, met kunst, muziek, biologisch eten van de buurtboerderij, interactieve workshops, wandelingen door de wijk, gluren bij de buren en kleine theatershows door de buurt. Samen creatief bezig zijn, van gedachten wisselen, ontdekken en genieten.

Wat kun je verwachten?

* 3 ‘markten van de toekomst’: over Energie, Voedsel en de ‘Wijk van de toekomst’
* Live muziek
* Circusvoorstellingen
* Live kunstenaars aan het werk
* Muziekworkshop voor kinderen
* Wandelingen door de duurzame jubileum wijk
* Zelf bouwen met hout en ijzer (ook voor kinderen)


ONTDEK
Struin over de markten van de toekomst, en leer alles over hernieuwbare energie, energiebesparingen en elektrische (deel)mobiliteit. Of neem een kijkje bij de buurtboerderij, gaan we in de toekomst weer klein en lokaal verbouwen? Of zijn er spannende ontdekkingen te doen op het gebied van eten? En hoe bouw je een ‘Wijk van de Toekomst’? Jubileumwijk Eva Lanxmeer is hier al 20 jaar pionier in, in deze wijk vind je geen schuttingen maar prachtige hofjes vol natuur. Wist je dat de wijk hier de Basis Natuur prijs 2021 van de Vogelbescherming voor heeft gewonnen?

GENIET
Bovendien zijn er spetterende Circus optredens te zien van Duo No Nonsense, live-muziek optredens van lokale bands en kun je kunstenaars helpen die live sculpturen bouwen! Er is hout en gereedschap en je mag meedenken over het ontwerp. Kinderen kunnen bouwen aan een houten reuzenmonster of wild dier. Doe je liever mee met een wandeling door Eva Lanxmeer, sluit je dan aan bij een rondleiding door een van de bewoners en laat je verbazen door het ontwerp van de huizen, de water- en energie opwekking en de voorzieningen. 

Toegang tot het In Our Nature festival is gratis!

Kijk voor meer info op inournature.nl

Locatie
Caetshage 1
4103 NR Culemborg
Kosten
Gratis
Documenten

Deel dit: