Activiteit

Expertsessie: Kunstkracht voor duurzame ontwikkeling

woensdag 22 september 2021   |   13:30 - 16:30 uur   |  

Expertsessie: Kunstkracht voor duurzame ontwikkeling

Tegen de achtergrond van een kunstprogramma van Festival 2030 gaan we met kunstenaars, cultuurprofessionals, wetenschappers en activisten op onderzoek naar de rol van kunstkracht. Samen met de Turn Club en What Art Can Do organiseren we vier workshops en een expertsessie. In de expertsessie werken we samen aan een casus voor de rol van kunst in het vormgeven van de toekomst. De bijeenkomst begint met deelname aan De Tegentijd, een kunstproject dat centraal staat in Festival 2030.

Voorlopig programma
Met deze expertsessie brengen we een reeks van vier workshops samen.

Experts op het gebied van gezondheid en welzijn, kansengelijkheid, duurzame steden en klimaatactie reflecteren op hun workshop tijdens het festival de afgelopen maand. En welke rol kunst kan spelen in het vormgeven van de toekomst.

13.30 – 14.00 Introductie met bevindingen van de vier experts over de workshops, waaronder Ferdinand Lewis en Maartje van der Woude

14.00 – 15.15 Deelname aan De Tegentijd, een wandeling naar de toekomst

15.15 – 15:45 Workshop in het kader van De Tegentijd en de belofte die kunst en cultuur hebben voor de toekomst

15:45 – 16:30 Een overtuigend bewijs voor kunst en cultuur voor duurzame ontwikkeling

Experttrack What Art Can Do
Doel van deze ontmoetingen is te komen tot overtuigende argumenten over wat kunst kan doen voor een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld, wat niet, en hoe.

Soms – zoals bij hersteltrajecten in de gezondheidszorg – is wetenschappelijk al aangetoond hoe efficiënt het inzetten van kunst kan zijn. Het leidt tot snellere genezing en een grotere welzijnsbeleving. Maar welke rol speelt kunst binnen kansengelijkheid? En wat kunnen kunstenaars en cultuurprofessionals doen aan de klimaatcrisis?

De ontmoetingen zijn gericht op cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren. Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).

Voor meer informatie, neem contact op met cathy@truebluechc.com.

Kosten toelichting
Deelname kost € 25 per ontmoeting en € 10 voor de expertsessie (inclusief btw). Een passe-partout kost € 85 (inclusief btw).
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
omschrijving doelgroep Cultuurprofessionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en mensen die werkzaam zijn in gerelateerde sectoren
E-mailadres
cathy@truebluechc.com