Activiteit
Activiteit

Alle tijd van de wereld #3

zondag 12 december 2021 , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

Alle tijd van de wereld #3
Door Bruno van den Elshout, Edith en Reyer Ploeg

Welkom om drie uur lang met ons mee te reizen door de tijd: verkennend, onderzoekend en ontmoetend - en te beleven wat jij daar aan beleeft.

Samen op reis door de tijd. Met negen gewone, bijzondere mensen, die elkaar ontmoeten in een gezamenlijk vormgegeven sfeer van rust, ruimte en onverdeelde aandacht. Die elkaar benieuwd en bemoedigend tegemoet treden om mee te maken wat er dan ontstaat: een ritmisch-melodieuze afwisseling van gesprek, stilte en muziek. We nodigen je van harte uit om met ons mee op reis te gaan, en te beleven wat jij er aan beleeft.

** Deze aankondiging is nog niet compleet en krijgt nog vorm, maar je kunt je wel al aanmelden **

We stellen je graag alvast voor aan onze gasten:

Neide Bastos (37) werkte jarenlang als fotograaf en beschouwde zichzelf vooral als observator van het leven. Dat veranderde toen zij als jonge moeder naar Haarlem verhuisde. Ze zag dat veel kinderen en jongeren in haar directe omgeving er weinig aan toekwamen om onbezorgd te spelen en hun talenten te ontdekken, meestal doordat ouders het druk hadden en er weinig passende activiteiten in de buurt werden georganiseerd. Het bracht haar tot de oprichting van stichting Kunstnest, waarmee ze haar rol als observator verruilde voor een plek in het midden van de samenleving. Met veel liefde helpt Neide kinderen en jongeren - mensen - om in contact te komen met hun wezenlijke verlangens, en met elkaar.

Julianne Meijers (54) studeerde medische biologie en heeft sindsdien altijd werk willen doen en gedaan waarin ze iets voor mensen kon betekenen. Na haar studie was ze 24 jaar werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, eerst als beleidsmedewerker en uiteindelijk als directeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In 2014 maakte ze de overstap naar een bestuursfunctie, die ze in de zomer van 2021 neerlegde om ruimte te maken om naar Santiago de Compostela te lopen. Van die tocht keerde ze eind oktober terug. Verrijkt met verse benieuwdheid is ze op 1 november begonnen als voorzitter van de raad van bestuur van een zorgorganisatie. In haar nieuwe positie vraagt ze zich in het bijzonder af hoe zorg zo kan worden ingezet, dat het mensen niet onbedoeld bevestigt in hun tekortkomingen, maar aansluit op wat ze wél kunnen en hen daarin bekrachtigt.

Bruno van den Elshout (41) is kunstenaar en nodigt met zijn werk uit tot wezenlijke ontmoeting. In 2007 reisde hij een jaar door alle 27 lidstaten van de Europese Unie om 2700 jongeren te interviewen over hun dagelijks leven. In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. In 2021 werkt hij aan de uitgave van zijn kunstwerk-in-boekvorm Whatever the Weather, met zelfportretten van 144 mensen met wie hij ieder een dag lang over het strand wandelde. Samen met gastvrouw Edith Ploeg nam hij in november 2020 het initiatief voor de eerste editie van Alle Tijd van de Wereld.

 
Bij deze editie zijn drie muzikanten te gast, die de ontmoeting zullen verrijken met muzikale bijdragen waar de ontmoeting ze toe inspireert:

Barbara van Aalst
Brendan J. Walsh
Michel Duijves

Gastvrijheid:
De gastvrijheid in de voorbereiding en tijdens de middag wordt verzorgd door Edith en Reyer Ploeg (59 en 63). In de sfeervolle benedenetage van hun historische woonhuis in het oude centrum van Haarlem verwelkomen zij muziekgezelschappen, en organiseren zij uiteenlopende bijeenkomsten, tentoonstellingen en thematische maaltijden. Meer info over Jansstraat33 lees je op www.jansstraat33.nl.

Geluid:
De geluidsopname en -doorgave worden verzorgd door geluidstechnicus Jimi Hellinga (36), ook bekend als fanatiek bespeler van synthesizers en ouderwetse muziekinstrumenten als de doedelzak en de draailier. Meer van Jimi zie en hoor je op zijn website.

Meebeleven
Je kunt deze ontmoeting online meebeluisteren, als een radio-uitzending. In de bevestiging van je aanmelding sturen we je de link die je kunt gebruiken om op zondag 12 december vanaf 12hu45 via Youtube op ons af te stemmen. Je moet in die bevestigingsmail een stukje naar beneden scrollen om bij de link te komen

Wat belangrijk is om te weten
Iedereen die zich bij Alle tijd van de Wereld betrekt, doet dat op eigen titel en zonder vergoeding. Onze wens is te voorzien in een zinvolle en inspirerende gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling, die vrij deelbaar is voor en door wie er waarde aan beleeft.

Wil je een editie van Alle Tijd van de Wereld live bijwonen, stuur ons dan graag een mailtje, via info(a)photologix(.)nl.

Locatie
Jansstraat 33, Haarlem
Kosten
Gratis