Activiteit

Overvloed-denken als weg naar een duurzame wereld

woensdag 9 februari 2022 , 9:30 - 11:00 uur
Illustration

Leer jouw kunstenaarsmindset te herkennen en gebruiken om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld!

In een tijd van grote veranderingen, complexe crises en ongekende onzekerheid, lopen we vast als we op een gangbare manier blijven kijken, denken en handelen. Zo wordt ons huidige wereldbeeld doorgaans bepaald door het idee van schaarste, het maken van winst of het winnen van competitie.

In deze workshop ervaren we wat er nodig is om op een heel andere manier te kunnen functioneren. We onderzoeken hoe kunstenaars andere vragen stellen, met een frisse blik de wereld in kijken en ruimte maken voor schoonheid, het gevoel en verbeeldingskracht. Door een kunstenaarsmindset te activeren, kunnen we leren navigeren door het onbekende, overvloed-denken toelaten en onzekerheidsvaardig worden.

Merlijn Twaalfhoven werkte als componist en theatermaker in conflictgebieden, met vluchtelingen en op plekken met grote maatschappelijke uitdagingen. Hij ontdekte hoe kunstenaars, musici en verhalenvertellers met verbeeldingskracht, schoonheid en spel het onbekende tegemoet treden. Deze ervaringen beschreef hij in het boek Het is aan ons, waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden.

Breng je kunstenaarsmindset gelijk in de praktijk, en sluit ook aan bij onze sessie “Circulaire hubs: knooppunt in de transitie” op woensdag 9 februari van 12:00-13:00.

Locatie
online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: