Activiteit

De Nacht-Wacht augustus (wandeling)

vrijdag 19 augustus 2022 , 21:30 - 23:00 uur
Illustration

De Nacht-Wacht met Marjolijn van Heemstra

De Nacht-Wacht trekt maandelijks met steeds nieuwe nachtwachters naar de donkerste plekken van de stad.
Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om te proberen los te komen van de ingesleten mythes waarnaar we leven en waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt, want het licht toont je waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om meer te zijn dan we in het volle daglicht zijn. Elke wandeling vertelt het verhaal van een specifieke plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Samen vormen de wandelingen een levende nachtkaart in een overbelichte stad.  

Deze maand loopt Marjolijn van Heemstra met student Hayat Iseliouen, expert in dwalen en verdwalen. Let op: dit is een herhaling van de wandeling van mei 2022. Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.

Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.
Duur: 90 min.
Verzamellocatie: Omgeving Vliegenbos, Amsterdam-Noord.
Nadere info volgt.

Over Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker die in haar werk onderzoekt hoe we anders kunnen nadenken over onszelf en de wereld. Het komende jaar zal ze zich als theatermaker voornamelijk bezighouden met De Nacht-Wacht, een onderzoek van meerdere jaren naar de waarde van de nacht en het donker in een stad met veel te veel licht. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren. De activiteiten van De Nacht-Wacht bouwen toe naar het eerste Amsterdam Dark Festival in 2023.

Locatie
Omgeving Vliegenbos, Amsterdam-Noord
Kosten toelichting
€ 19,00 (standaard), € 14,00,- (tot 27 jaar, Stadspas, CJP)
Deel dit: