Activiteit

The Incredible Shrinking Man

donderdag 10 november 2022 , 20:30 - 22:10 uur
Illustration

The Incredible Shrinking Man is een artistiek, speculatief onderzoek van kunstenaar / onderzoeker Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars. 
In 2022 bestaat The Incredible Shrinking Man 15 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een unieke double bill (Nederlands vertaald: twee voor de prijs van één) van Arne Hendriks met het Rotterdamse muziek & performancecollectief Club Gewalt. Samen smeden zij een ontregelende lezing (Hendriks) en een concert (Club Gewalt) tot één nieuw geheel: een hyperactuele lecture performance (je mag ook voorstelling zeggen) over krimp. Krimp van ons grondstofverbruik, onze reislust, onze agenda’s en zelfs dus ons lichaam.

In zijn theatrale voordracht deelt Hendriks zijn unieke visie en kennis over krimp. Op serieuze én verwonderlijke wijze maakt hij samen met actrice Isil Vos het publiek deelgenoot van de dillema’s, ambiguïteit en uitdagingen die krimp in zich heeft. Hendriks ontregelt het denken over groei en krimp en maakt ons bewust van diepgewortelde angsten en verlangens. Kunnen we met net zoveel passie verlangen naar minder?

Gebaseerd op Hendriks onderzoek roept Club Gewalt een nieuwe performanceband in het leven: MINI MISS MIRACULOUS (MMM). Frontvrouw Gerty Van de Perre treedt op als MMM, een orakel uit de toekomst die het krimpevangelie predikt: het menselijk lichaam moet krimpen tot 50 centimeter om de aarde te redden van toekomstige verwoesting. Met hypnotiserende hyperpopsongs en betoverende choreografieën oefent MMM het verlangen van het publiek naar degrowth.

De muziektheatrale lecture performance biedt de kans om Hendriks, een uniek krimpdenker, en Club Gewalt, onlangs door New York Times uitgeroepen tot ‘The Best of European Theater’ samen op het podium te zien. Bij elkaar gebracht door de actuele boodschap dat kleiner en minder juist voordelen hebben en dat de evolutie omkeerbaar is.

Locatie
Theater Bellevue, Leidsekade 90, 1017 PN, Amsterdam
Kosten toelichting
Normaal: € 20,50,- Student/CJP: € 12,-
Deel dit: