Activiteit

Turn Day 8 oktober | ontmoeting, verbinding en inspiratie | Uithoorn

zaterdag 8 oktober 2022 , 10:30 - 17:30 uur
Illustration

Ben jij een kunstenaar, ontwerper, verbinder of veranderaar en heb je behoefte aan een dag vol ontmoeting, verbinding en inspiratie? Ben je benieuwd naar wie er nog meer in het netwerk van The Turn Club zitten, en hoe andere Turnado's de kunstenaarsmindset verbinden aan maatschappelijke vraagstukken? Op zaterdag 8 oktober organiseren we de aftrap van het nieuwe Turn seizoen, in samenwerking met Heleen Bouwmans. Zij heeft ons uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in De Verborgen Tuin in Uithoorn. 

Deze Turn Day is een Makersdag, met in de middag ruimte voor het delen en laten ervaren van jouw werk. Ben je iets aan het maken of ontwerpen, dat je graag zou willen testen of waar je een vraag over hebt aan de community? Hier is alle ruimte voor in het open atelier dat na de lunch zal plaatsvinden. Je kunt een tijdslot reserveren van maximaal 1,5 uur. We werken volgens een aantal Turn principes, waarbij we alle deelnemers vragen een nieuwsgierige en onderzoekende houding aan te nemen. Het is ook mogelijk een korte pitch te houden (max. 5 minuten) waarin je een oproep doet of hulpvraag stelt.

--------------------------------
Opzet van het programma:

10:30-11:00    Inloop met koffie, thee en koekjes.
11:00-11:30    Welkom door Merlijn Twaalfhoven, introductie The Turn Club en ontwikkeling naar het langetermijndenken.
11:30-12:30    Welkom door Heleen Bouwmans. Waar nodigt deze tuin toe uit? We leren elkaar kennen en warmen onze creativiteit op middels verschillende opdrachten waarbij we de tuin verder verkennen en onze impulsen onderzoeken.
12:30-13:30    Lunch + korte pitches van Turnado's.
13:30-15:00    Open Atelier ronde 1: ruimte voor onderzoek en experiment.
15:00-16:30    Open Atelier ronde 2: ruimte voor onderzoek en experiment.
16:30-17:00    Gezamenlijke afsluiting en reflectie
17:00-18:00    Borrel!
--------------------------------

Op deze Turn Day kunnen kleine ideeën uitgroeien tot tastbare plannen en worden zaadjes geplant voor nieuwe samenwerkingen. Iedereen die al actief bezig is met de kunstenaarsmindset in zijn werk en leven toe te passen, of hier graag mee aan de slag wil gaan, is deze dag van harte welkom.

Let op: het programma zal deels binnen en deels buiten plaatsvinden. Zorg dat je je warm genoeg kleedt voor de weersomstandigheden. Bij zeer slecht weer zal het hele programma naar binnen worden verplaatst.

Wat: Turn Day 
Wanneer: zaterdag 8 oktober van 11:00-17:30
Waar: Uithoorn
Kosten: €35,00 / €25,00
Aanmelden: via dit formulier!

*Het is ook mogelijk om van 7 op 8 oktober te blijven overnachten, neem hierover even contact op met Heleen via: hbouwmans@hbsocialdesign.nl*

ROUTEBESCHRIJVING

Met OV is het 12 min. lopen vanaf busstation Uithoorn. Daar stoppen bussen vanaf o.a. Schiphol en Amsterdam. Halte Korte polder is 3 minuten lopen, maar daar stopt alleen de 274. Tramlijn 25 vanuit Amsterdam gaat tot Poortwachter in Amstelveen. Vanaf daar is het 20 minuten fietsen. 

Voor wie met de auto komt, kan het beste parkeren aan de Watsonweg (Azuurmees). Als het daar vol is kun je parkeren op het terrein van Poldersport, Boterdijk 91. 

Foto's: Hella Martens

Andere locatie
Boterdijk 40, 1423 NB, Uithoorn
Kosten toelichting
Kosten: €35,- (€25,- voor makers die hun werk delen tijdens het open atelier)
Deel dit: