Activiteit

Conferentie Be The Change

donderdag 6 oktober 2022 , 9:30 - 16:30 uur
Illustration

Be The Change

Be The Change is een inspiratiedag voor nationale en lokale changemakers. Wat zal er ontstaan in een vrije ruimte met gelijkgestemden?

Senses of Change
Sta jij wel eens stil bij wat jij bijdraagt aan de wereld?
Zet jij stappen om binnen jouw omgeving alles een stukje beter te maken? Dat is lang niet altijd even makkelijk, want wij mensen zijn gemaksdieren waarvoor veel nodig is om nieuwe omgangsvormen aan te jagen.

Senses of Change wil bewustwording op eigen handelen realiseren. Die individuele druppels staan aan de basis van een collectieve transitie die geleidelijk aan verandert in een hoosbui en uitmondt in een onvermijdelijke tsunami.

Concreet gaat Senses of Change de uitdaging aan om iedereen aan te zetten tot acties met een lage investering die samen een groeiende, positieve beweging vormen.

Be The Change
donderdag 6 oktober, Seats2Meet
Alle (maatschappelijke) transities komen met specifieke uitdagingen, tempo’s en ritmes. Maar ze kennen ook veel overeenkomsten. De doorslaggevende factor blijft echter altijd de mensen zelf. Het is essentieel om bronnen van inspiratie aan te boren om initiatieven op te starten en projecten vol te houden. En dat vraagt veel energie. Want met het vooruitzicht dat wrijving onvermijdelijk is, rijst de vraag: hoe houden we dit als veranderaars vol?

Be The Change is een inspirerende dag over de rol van bezieling, cultuur, expressie en muziek in transitie- en transformatieprocessen. Wat weten we? Belangrijker, wat weten we niet? En het allerbelangrijkst: wat bezielt en inspireert jou? Samen met veranderpioniers verkennen we door dialoog, workshops en spel een veelheid aan thema’s waaronder natuur en biodiversiteit, sociale rechtvaardigheid, landbouw, eigendom en samenwerking. Zo verbinden en verrijken we ons, inspireren we elkaar en ontwikkelen we onze sensitiviteit voor de toekomst zoals die ontstaat.

Tijdens Senses of Change staat muziek als hoofdingrediënt centraal, waarmee we vrije speelruimte inrichten, en waarachtig luisteren, en verbondenheid op basis van sensitiviteit een plaats geven.

C'est le ton qui fait la musique…

Programma
Op donderdag 6 oktober komen we om verschillende redenen samen. Met een divers palet aan sprekers, workshopleiders en spelpartners wordt het een dag vol inspiratie, die vraagt om een sprong van vertrouwen naar een hoopvolle toekomst.

Verander jij met ons mee?

Met medewerking van:

Kees Klomp, Thrive Institute
Lena van den Burg, C'Mon
Willem Ferwerda, Commonland
Jacqueline Hamelink, cello
Bernice Feller-Thijm, JustB
Godelieve Spaas, lector Avans Hogeschool/Herenboeren NL
Merlijn Twaalfhoven, the Turn Club
Ted van den Bergh, Triodos Foundation
Marc Alberto, saxofoon
Boudewijn Tooren, Coperatie Creabitat
Simoon Franssen, Spinwaves Lab
Marcella Wong, C'Mon
Rogier Telderman, piano

Locatie
Seats2meet Tilburg LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Kosten toelichting
student: € 25, normaal tarief: € 53,62, sponsoring: € 75
Deel dit: