Activiteit

Werksymposium - de kracht van lokaal

dinsdag 7 februari 2023 , 15:00 - 21:30 uur
Illustration

Landelijk SDG Symposium: de kracht van lokaal 

Op 7 februari 2023 vindt in theater de Bussel in Oosterhout een landelijk SDG symposium plaats voor iedereen die binnen zijn of haar gemeenschap bezig is met, of aan de slag wil met het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het thema:

Nu duurzaam doorpakken met
de kracht van lokaal
voor een mooie, sterke samenleving

Kom je ook?
Op dit symposium lanceren we samen SDG Lokaal en kleuren we met elkaar het verhaal verder in over de kracht van lokaal voor het versneld realiseren van de SDG's.

PROGRAMMA

15.00: INLOOP
- ontvangst - warm Oosterhouts onthaal en muzikale begeleiding naar de zaal

15.45: OPENING
- start plenair programma - inspirerende introductie over het belang van je plek

16.00: DEEL 1
- live co-creatiesessie - bekende doorpakkers proberen samen de kracht van lokaal in beeld te brengen

17.00: DEEL 2
- start keuzeprogramma - krachten bundelen in 3 ronden van 35 minuten met keuze uit:

1) duurzame doorpaktafels - ga in dialoog met experts om lokaal te versterken en impact te versnellen
2) plenaire sessies over krachten bundelen - vertegenwoordigers van praktijkcases delen hun inzichten
3) eten, ontmoeten en kennis opdoen - lokale proeverij, netwerkgelegenheid en informatiemarkt

19.30: DEEL 3
- plenaire afsluiting - doorpakken met inzichten uit de keuzesessies en officiële lancering van SDG Lokaal

20.00: BORREL
- borrel - gelegenheid tot napraten en netwerken

21.30: EINDE
- einde borrel

Waarom juist nu
Met nog maar zeven jaar te gaan voor het behalen van de SDG’s is het tijd voor versnelling. Veel mensen voelen die urgentie ook en zetten zich al in. Nieuwe lokale initiatieven en samenwerkingsvormen vinden vruchtbare bodem. Vaak vanuit een speciale band met de plek en haar gemeenschap. En dat waar je een band mee hebt, daar zorg je vaak extra goed voor. Deze gedrevenheid en wat hieruit ontstaat noemen wij ‘de kracht van lokaal'.


Duurzaam doorpakken
Ben je in jouw gemeenschap druk met duurzaamheid, geïnteresseerd in de SDG's en wil je deze naar het volgende stadium krijgen? Tijdens dit symposium willen wij met jou het verhaal tot leven brengen over hoe we elkaar nog meer kunnen versterken. Zodat lokale teams op kunnen staan en verder komen dan wie dan ook had kunnen bedenken. De SDG’s daarmee ook, vanuit de kracht van lokaal. Dit is het moment.

Wat kun je verwachten
Kom op 7 februari naar Theater de Bussel in Oosterhout om samen met andere deelnemers aan de slag te gaan. Laat je inspireren door duurzame doorpakkers, ontdek of herijk je eigen rol, ontmoet partners die je kunnen versterken en krijg je eigen bijdrage aan dit nieuwe verhaal scherper in beeld. 

Voor wie is dit symposium
Voor iedereen die nu druk is of wil zijn met lokaal duurzaamheid van de grond te krijgen. Van beleidsmakers tot burgers, van ondernemers tot onderzoekers en van initiatiefnemers tot investeerders. 

Wie zitten erachter
Dit evenement is een initiatief en tevens de lancering van SDG Lokaal als praktische versterker van lokale gemeenschappen. Het wordt georganiseerd in samenwerking met SDG Events.

Met wie kun je in gesprek gaan
Partners en mensen met voorbeeldcases die je ter plekke aanzetten om direct duurzaam door te pakken inclusief partijen die helpen bij het scherp in beeld krijgen van lokale kracht.

Partners binnenkort bekend
Wie deze partners en vertegenwoordigers zijn van de praktijkcases, maken we de komende weken bekend.

Programma bekijken
Dat kan! Hier vind je het programma als overzicht en meer in detail. De exacte indeling van de duurzame doorpaktafels volgt nog. 

Wil je erbij zijn?
Bestel hier je kaarten en zet 7 februari vanaf 15.45 uur (inloop 15.00 uur) alvast in je agenda (kan hier automatisch via Eventbrite). Rond 20.00 uur is het plenaire programma afgelopen. Daarna is er nog tot 21.30 uur volop gelegenheid tot napraten en netwerken.

Locatie
Theater De Bussel, Torenstraat 10, 4901 EJ Oosterhout
Kosten toelichting
€ 77 algemeen ticket, € 17 studententicket
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Iedereen die nu druk is of wil zijn met lokaal duurzaamheid van de grond te krijgen. Van beleidsmakers tot burgers, van ondernemers tot onderzoekers en van initiatiefnemers tot investeerders.
Deel dit: