Activiteit

waterritueel

zondag 12 februari 2023 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

Waterritueel 

Water is leven! Zonder water zou er geen leven op deze planeet zijn. Als mens bestaan we grotendeels uit water. Water weerspiegelt ons innerlijke landschap en de schoonheid van onze ziel. Op aarde bestaat nog steeds hetzelfde hoeveelheid water, maar het is belangrijk hoe we met water omgaan. Water is een van onze elementen en in sommige  sjamanisme tradities hoort het element bij het westen. 

Nina Boas zal tijdens de Tentoonstelling in de Vishal een installatie presenteren met tekeningen en water kommen. Met het water zal een water ritueel plaats vinden en de tekeningen zijn ontstaan in een periode van reflectie, reflectie in haar zoektocht naar heling. Heling voor het het trauma van haar voorouders en het effect die dit heeft gehad op de generaties er na. Haar tekenstijl is sterk verbonden aan de stijl die haar vader en opa hadden, een genetisch kado, maar dit loopt parallel aan de blokkades die epigenetisch doorgegeven zijn.  Een lange periode was Boas stil in haar tekenen, de lijnen wilde niet meer stromen, door rituelen en systemisch werk met onder andere 'het wiel'  wist Boas weer de tekeningen te laten ontstaan. Tijdens de tentoonstelling neemt  Boas plaats in het westen, de plek van reflectie, de herfst, eind van de dag, maar ook het oogsten.

Nina Boas deelt een water ritueel in de vishal. De deelnemers worden meegenomen op een tijds wandeling met water en voeren samen een water ritueel uit. Het geheel wordt afgesloten met het maken van een water en inkt tekening met goede intenties voor de toekomst van het water.

Nina Boas (1980 Saumur, Frankrijk) woont en werkt in Amsterdam.
Boas studeerde in 2003 af aan de de AKI, ArtEZ te Enschede. Sindsdien ontwikkelde ze een praktijk in performance art en kwam geleidelijk aan terecht in het theatercircuit. In 2012 maakte ze een theatrale voorstelling bij Feikes Huis en in 2016 studeerde ze af aan de master DAStheater te Amsterdam. In Boas haar werk ontmoeten Sjamanistische rituelen, beeldende performance kunst en theater elkaar. Het overkoepelende thema is heling en dit heeft zich in verschillende vormen naar buiten gebracht van performances met mime performers, rituelen met publiek of installaties waar een gegidste meditatie een publiek in een beeldende reis mee nam.


waar: De Vishal, Grote Markt 20, Haarlem
wanneer: 12 februari 16.00-18.00
Interesse:geef je op via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-wat-bezielt-ons-waterceremonie-nina-boas-522122982897?aff=escb&utm-source=cp&utm-term=listing&utm-campaign=social&utm-medium=discovery&utm-content=attendeeshare

Locatie
vishal haarlem
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: