Activiteit

Boektoer Vrij, Gelijk & Samen van Damaris Matthijsen

donderdag 30 maart 2023 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Donderdag 30 maart kom ik met de boektoer in Rotterdam. Wat is dit leuk, om zo lokaal aanwezig te zijn. Mensen uit de regio die elkaar ontmoeten en direct tot nieuwe plannen komen. Woon je in die regio en ontmoet ik jou daar een keer live? Het is bedoeld voor alle mensen die al ondernemend willen bijdragen aan een mens- en Aardewaardige samenleving en op zoek zijn naar meer handvatten voor gezond en fijn samenwerken. Als je 'horizontaal' wilt organiseren, wie besluit er dan waarover? Als je wilt zorgen dat geld ondergeschikt is aan de missie, hoe organiseer je dan het eigendom van je bedrijf? Als je initiatiefnemer bent, hoe verhoudt zich dat dan tot cocreëren? Dat en veel meer vragen komen aan bod. Ook is er ruimte voor een casus die we direct bespreken en een stapje verder brengen met elkaar. Voor meer info en aanmelden zie: https://lnkd.in/eJMJiRMx

Ik verheug me op je komst!

Damaris Matthijsen

 

Locatie
Verhalenhuis Belvedere, Rechthuislaan 1, Rotterdam
Kosten toelichting
€ 60,- ex btw (afrekenen € 72,60 incl btw). Minima kunnen deelnemen voor € 25,- incl btw. Kun je je dit niet veroorloven en ben je onder de 25 jaar oud? Laat het ons weten. Iona Stichting maakt je toegang mogelijk.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Thema nieuwe economy / nieuwe samenleving
omschrijving doelgroep Als Economy Transformers streven we naar wat we noemen een vrij-gelijk-samenleving. Enerzijds dragen wij bij aan een cultuur waarin de individuele mens zich in vrijheid kan ontplooien tot wie hij of zij wil zijn (vrij), anderzijds werken we aan een economie waarin in onderling overleg capaciteiten op behoeften worden afgestemd (samen). Ertussenin regelen we onze betrekkingen op basis van gelijkheid (gelijk). De vrij-gelijk-samenleving is niet een kant en klare samenlevingsvorm die van buitenaf geïmplementeerd kan worden, maar een levendig sociaal organisme dat al doende van binnenuit ontstaat tussen mensen die gezamenlijk een menswaardige samenleving en economie willen en bereidt zijn de daarvoor benodigde vaardigheden te ontwikkelen. Iedereen die bereidt is te reflecteren op het eigen denken en handelen, die het verlangen heeft naar een menswaardige samenleving en die samen met anderen de voorwaarden wil creëren om alles te vragen, te onderzoeken en te doen wat nodig is om zo’n samenleving te creëren, brengt de vrij-gelijk-samenleving dichterbij.
Deel dit: