Activiteit

The Turn Club Special #3: Burgerschap en toekomstgeletterdheid in de klas

vrijdag 2 juni 2023 , 20:00 uur
Illustration

Het bevorderen van ‘actief burgerschap en sociale cohesie’ is een wettelijk vastgelegde taak van scholen. Ze krijgen daarin veel ruimte om zelf te bepalen hoe ze hun burgerschapsonderwijs willen inrichten. Hoe kunnen we deze plicht van het onderwijs vormgeven in een samenleving die zo sterk verandert en waarin democratische waarden als vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit steeds meer onder druk komen te staan? Welke competenties en vaardigheden heb je als leerling nodig voor de maatschappelijke transities waar we op dit moment voor staan? Er zijn mooie en aansprekende manieren om het langetermijndenken bij jonge mensen aan te zetten. Merlijn Twaalfhoven gaat in gesprek met experts, denkers en doeners die praktische voorbeelden delen. Van lessen Toekomstkunde tot het beeld van een Living Lab Onzekerheidsvaardigheid in de school.

Met in dit programma onder meer: 
Anne Graswinckel: Kunsteducator, eductational designer en auteur van 'De verdwaalatlas' 
Merlijn Twaalfhoven: Oprichter van The Turn Club en auteur van 'Het is aan ons'

Over het programma
Dit programma is onderdeel van een drieluik gemaakt door The Turn Club en bouwt daarmee voort op ‘Een kunstenaarsmindset als leidraad’ en ‘Hoe blijven jongeren overeind in de digitale storm?’
 
Na het plenair programma gaan we in groepen verder in gesprek om ervaringen en ideeën uit te wisselen en uit te diepen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal. 

Locatie
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: