Activiteit

Het Filosofisch Diner: Het andere en het eigene

woensdag 7 juni 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Onze relatie met natuur en landschap is eigenlijk heel onduidelijk. Er zijn daarover veel vragen, zoals: waarom voelen we ons in sommige landschappen thuis en in andere niet? Of waarom scheiden we natuur en cultuur?

En: hoe is de relatie tussen mens en natuur in niet-westerse culturen? Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten bundelde deze en meer vragen in Het andere en het eigene. Tijdens Het Filosofisch Diner kun je met hem in gesprek over de vorm van een partnerschap tussen mens en natuur.

Matthijs Schouten is een Nederlandse ecoloog en filosoof die in dienst is geweest bij Staatsbosbeheer en er tegenwoordig als adviseur voor werkt. Hij heeft tevens een aanstelling als buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel bij de leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie van Universiteit Wageningen. Ook is hij hoogleraar natuur- en landschapsbescherming aan de Universiteit van Cork (Ierland).

Ike Krijnen is dichter, stem, plaatjestolk. Hij neemt je mee naar werelden die ons allen onbekend zijn, houdt je hand stevig beet, bijt zich vast in de stof. Zijn passie voor verbeelding liegt er niet om...

Het Filosofisch Diner biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Locatie
Café MidWest
Kosten toelichting
€39,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: