Activiteit

I'm Listening in Singer Laren

za 20 mei 2023 - zo 21 mei 2023 , 10:30 - 16:30 uur
Illustration

I’m Listening
Met I’m Listening draait pianist Marnix van de Poll de rollen om. Marnix is toehoorder van bezoekers, die zijn gasten zijn. Hij luistert aandachtig naar elke gast en beantwoordt ieder gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie.

Luisteren wordt letterlijk tot kunst verheven
In het door beeldend kunstenaar Dré Wapenaar ontworpen Luisterpaviljoen nodigt pianist Marnix van de Poll zijn gasten uit voor een unieke en intieme muzikale dialoog. Een persoonlijk gesprek tussen artiest en bezoeker in een tijd waarin nabijheid juist zo belangrijk is. I’m Listening is een performance in museale context, die luisteren tot kunst verheft.

Je werkelijk gehoord voelen
Vertrekkend vanuit kwetsbaarheid en werkelijk luisteren zonder oordeel zal Marnix in het Luisterpaviljoen doorlopend een-op-een gesprekken voeren met museumbezoekers. Overige aanwezigen kunnen meeluisteren met koptelefoons. Direct na elk gesprek antwoordt Marnix met een vrije improvisatie.

Locaties en data
I’m Listening reist 10 weekenden langs 10 musea in 2022-2023.

4 juni 2022: Atelier Dre Wapenaar – Rotterdam – try-out
11-12 juni 2022: De Hermitage – Amsterdam – première
30-31 juli 2022: Kröller-Müller – Otterlo
17-18 september 2022: Stedelijk Museum – Alkmaar
3-4 december 2022: Bonnefanten – Maastricht
25-26 februari 2023: De Lakenhal – Leiden
1-2 april 2023: Museum More – Gorssel
20-21 mei 2023: Singer – Laren

Overige data en musea zullen spoedig worden toegevoegd.

Een gesprek met Marnix reserveren
Graag een gesprek voeren met Marnix? Reserveer dan een plekje voor de eerstvolgende editie in Singer Laren bij Carolien Beenhakker: carolien@a-la-car.nl.

Bezoekers en (mee-)luisteraars hoeven niet te reserveren, die zijn altijd welkom!

Wat anderen zeggen
“We waren verrast door onze bezoekers en het gemak waarmee zij zich openstelden, de prachtige intieme gesprekken met Marnix en de unieke muzikale improvisaties die daaruit voortvloeiden. I’m listening voegt een extra dimensie toe aan het museumbezoek die door veel bezoekers positief werd ontvangen!” Sandra Boks, Educator Kröller-Müller Museum.

De improvisatie was een heel speciaal geschenk na de openheid en kwetsbaarheid van het gesprek – Geweldig bedankt voor de waanzinnige improvisatie en de ervaring samen in het paviljoen – Het is heel warm en aangenaam in het paviljoen – Ik voel me veel lichter nu – Door te luisteren naar het gesprek van een ander verandert mijn beleving van tijd – Werkelijk een prachtig cadeau – Het paviljoen voelt als een veilige baarmoeder – Doordat je luistert zonder oordeel, vertel ik meer.

Mede mogelijk gemaakt door
Fonds Podiumkunsten, Mondriaan Fonds, Fonds 21, BNG Cultuurfonds, Hendrik Muller Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, Van den Berch van Heemstede Stichting, That’s Mail, Eden Hotels, Piano’s Maene, PR Mansion.

Team
Carolien Beenhakker: productie, Dre Wapenaar: ontwerp en bouw paviljoen, Kim Kooiman: fondsenwerving, Layana Mokoginta: PR, Marnix van de Poll: artistieke en zakelijke leiding, Merel Waagmeester, fotografie, Merle van Overmeir: medewerker techniek, Patrick Spanjer: medewerker techniek, Robert Adriaansen: grafisch ontwerp, Ruben Visser: fotografie.

Locatie
Singer Laren
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis toegankelijk met een museumkaartje
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op za 20 mei 2023. Beëindigd zo 21 mei 2023
Deel dit: