Activiteit

time travelling with plants

zo 28 mei 2023 - ma 29 mei 2023 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

Tijdens het KunstenLandschap 2023 te Enschede zal Nina Boas een ritueel om te verbinden met planten delen bij Tetem. Met muziek van Florien Hamer en Guillermo Celano .

Nina Boas nam deel aan een korte werkperiode in het FabLab van Tetem. Dit laboratorium is uitgerust met geavanceerde digitale en maaktechnologieën, zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artificial Intelligence, robotica en domotica. Naast het FabLab, dat gericht is op maken en programmeren, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met technieken zoals stop-motion, 360-graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Tijdens haar verblijf ontdekte Boas het gebruik van de borduurmachine en 3d printer met Hemp filament. Ze werkte met afbeeldingen van lokale bedreigde kruiden, zoals de duivelsnaaigaren, een plant met een intrigerend verhaal en helende eigenschappen.  .De performance vind plaats in de tentoonstellings ruimte waar het werk van Abner Preis wordt getoond, waar Nina Boas,  Florien Hamer en Guillermo Celano ook aan mee werkte.Het start Ieder uur vanaf 13.00-16.00, duur 15 min. wees 10 minuten eerder aanwezig.

Start- en verkooppunten KunstenLandschap 2023
Dorpsplein Lonneker: Toegangsbewijzen en routeboekjes

Rijksmuseum Twenthe: Toegangsbewijzen en routeboekjes

Concordia Enschede: Toegangsbewijzen en routeboekjes in de voorverkoop, Routeboek Permanente Kunstroute

Kunstenlandschap is te bezoeken na aanschaf per gezelschap van minimaal 1 catalogus ter waarde van € 8,50.

De catalogus bevat naast informatie over alle deelnemende kunstenaars ook de route kaart. Inbegrepen bij de aanschaf van een catalogus is één polsbandje waarmee toegang tot de verschillende locaties wordt verkregen.

Losse toegangsbewijzen (polsbandjes) kosten  € 6,- per stuk.

Locatie
Tetem Enschede
Kosten toelichting
er is een toegangsprijs voor
Leeftijd
Vanaf 6 t/m 1 jaar
omschrijving doelgroep iedereen

Gestart op zo 28 mei 2023. Beëindigd ma 29 mei 2023
Deel dit: